ADRIANA PISTOL: "S-ar putea să începem să facem primii paşi către normalitate, dacă nu vor apărea tulpini mai severe"

G.B
Miscellanea / 30 ianuarie 2022

Adriana Pistol (Sursa foto: gov.ro)

Adriana Pistol (Sursa foto: gov.ro)

Epidemiologul Adriana Pistol se fereşte să spună că se va termina pandemia odată cu actualul val generat de tulpina Omicron, însă crede că am putea face primii paşi spre normalitate, dacă nu vor apărea tulpini mai severe şi dacă vom continua să ne vaccinăm şi să respectăm măsurile recomandate, potrivit Digi24.ro.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a declarat ieri la Digi24 că este posibil ca în perioada următoare autorităţile să abordeze în mod diferit anumite sfaturi şi restricţii tocmai din această perspectivă.

"Eu am fost întotdeauna mai precaută în a mă exprima că se va termina pandemia, în schimb, sunt, într-adevăr, nişte semnale că aceste noi tulpini aflate în circulaţie acum şi care nu sunt la fel de severe ca precedentele să devină tulpini endemice, care să evolueze cu o oarecare sezonalitate", a afirmat Adriana Pistol. "Poate că vom aborda în mod diferit anumite sfaturi şi anumite restricţii, care poate nu o să mai fie la fel, deci viaţa noastră s-ar putea relua într-o oarecare măsură faţă de ce s-a întâmplat în ultimii ani, acea normalitate", a adăugat secretarul de stat.

"În schimb, ca să contribuim la a se întâmpla acest lucru, fiecare dintre noi trebuie să înţeleagă că suntem o verigă care contribuie la întoarcerea la normalitate. Ca atare, să încercăm să respectăm aceste măsuri, care să nu ducă la un număr foarte mare de cazuri, pentru că deşi observăm acum că rata de severitate este mai mică, totuşi sunt 800 de pacienţi în terapie intensivă, totuşi avem în medie 40-50 de decese pe zi. Ne-am dori ca acest lucru să nu se mai întâmple", a spus Adriana Pistol.

"Pentru asta, deci, fiecare trebuie să contribuim atât prin respectarea măsurilor, dar mai ales prin vaccinare, pentru că vaccinarea, deşi nu previne transmiterea, a avea forme uşoare de boală nu ne va împiedica foarte mult timp să mergem la serviciu, nu ne va împiedica să ne desfăşurăm viaţa normală. Asta este tot ceea ce avem de făcut şi cu speranţa că n-o să apară tulpini care să fie mai severe, nu numai mai transmisibile, într-adevăr s-ar putea să începem să facem primii paşi către normalitate", a conchis epidemiologul Adriana Pistol.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Hal de exprimare! La nivel de vânzătoare la chioșc.

    1. Asa si arata. Zici ca e taxatoare pe RATB. Sistemul a mai scos din joben una care sa spuna aceeasi vestejita poezie a vaccinarii obligatorii si a numarului mare de decese. Nimeni nu spune cum de s-a murit masiv in Romania, de unde diferentele enormous fata de alte tari. Va spun eu: dezinteres, indiferenta si trufia cadrelor medicale si a medicilor, lipsa medicatiei adecvate, spitale infecte, sistem medical infect la propriu si la figurat. De aici diferenta in cifre. Masca de oxigen, sedative, legati de pat, incuiat usa la salon si Dumnezeu cu mila. Plus mantra imbecilei superioritati: nu te-ai vaccinat, acum numai decat sa crapi.

      Asa si arata. Zici ca e taxatoare pe RATB. Sistemul a mai scos din joben una care sa spuna aceeasi vestejita poezie a vaccinarii obligatorii si a numarului mare de decese. Nimeni nu spune cum de s-a murit masiv in Romania, de unde diferentele enormous fata de alte tari. Va spun eu: dezinteres, indiferenta si trufia cadrelor medicale si a medicilor, lipsa medicatiei adecvate, spitale infecte, sistem medical infect la propriu si la figurat. De aici diferenta in cifre. Masca de oxigen, sedative, legati de pat, incuiat usa la salon si Dumnezeu cu mila. Plus mantra imbecilei superioritati: nu te-ai vaccinat, acum numai decat sa crapi.

      Asa si arata. Zici ca e taxatoare pe RATB. Sistemul a mai scos din joben una care sa spuna aceeasi vestejita poezie a vaccinarii obligatorii si a numarului mare de decese. Nimeni nu spune cum de s-a murit masiv in Romania, de unde diferentele enormous fata de alte tari. Va spun eu: dezinteres, indiferenta si trufia cadrelor medicale si a medicilor, lipsa medicatiei adecvate, spitale infecte, sistem medical infect la propriu si la figurat. De aici diferenta in cifre. Masca de oxigen, sedative, legati de pat, incuiat usa la salon si Dumnezeu cu mila. Plus mantra imbecilei superioritati: nu te-ai vaccinat, acum numai decat sa crapi.

      In Romania s-a murit si se moare masiv atat din cauza deficientelor din sistemul medical cat si din cauza pacientilor. Propaganda antisistem a venit ca o manusa la romanul care s-a prins cum sta treaba, suspicios pe tot si toate si dispus sa asculte orice teorie deocheata distribuita pe retelele de socializare in loc sa urmeze chiar indicatii medicale minime. Au murit si mor oameni cu zile pentru ca dupa infectare nu merg sau merg mult prea tarziu la spital iar dupa ce ajung acolo refuza tratamente sau se externeaza cum ii taie capul.

      Sa nu mai spunem cati oameni ar fi putut sa evite spitalele infecte, personalul medical trufas, daca ar fi acceptat sa se vaccineze. 

      Se intorc destui, o parte chiar recunosc eforturile depuse de medici cu toate neajunsurile existente.

      Spitalele sunt praf pentru ca gestionarea lor este deficitara si se aloca fonduri insufieciente, ambele avand cauza in zona decidentilor politici, decidenti pe care ii sustin partidele votate de oameni.  

    Decesele in exces sunt la aceleasi cote de alarma ca in valurile Delta.

    Si totusi guvernele clameaza victoria si inceputul normalitatii.... HAHAHAHA 

    Si in Danemarca se fac aceleasi declaratii sforaitoare... 

    Magnus Heunicke, Denmark’s health minister, says he would remove all Covid-19 restrictions on Feb 1st, except for testing on arrival fr om abroad. Just as the Danish government did in Sep 2021, when it lifted all restrictions, it will also stop calling Covid-19 a “societally critical disease”, meaning that it will no longer have the legal basis to introduce wide-ranging curbs. 

    “Tonight we can begin to lower our shoulders and find our smiles again,” said Mette Frederiksen, Danish prime minister, on Wed evening. “The pandemic is still here, but with what we know now, we can dare to believe we are through the critical phase.” 

     

    Am sa va spun ce se intampla in Danemarca. Realitatea medicala, nu declaratii politice. 

    In sapt 2021w43-52 au fost: 

    28266 zile-persoane de spitalizare din motive Covid 

    1707 decese in exces la grupa 75+ (asta dupa ce in tot anul 2020 au fost doar 1781) 

    537 decese Covid 

    In sapt 2020w43-52 au fost: 

    25191 zile-persoane de spitalizare din motive Covid 

    854 decese in exces la grupa 75+ 

    651 decese Covid 

     

    Cu aceste informatii, sa ne uitam la 2022, sapt 1-3: 

    19384 zile-persoane de spitalizare din motive Covid 

    436 decese in exces la grupa 75+ 

    367 decese Covid 

     

    Ce rezulta de aici? Spitalele sunt la fel de pline ca in celelalte valuri. Decese in exces ... foarte multe. Ce face guvernul Danemarcei? Pretinde ca a invins pandemia desi mortalitatea in exces este la fel ca in celelalte valuri.

    Naratiunea oficiala se schimba desi faptele in teren au ramas la fel, sau chiar mai grav. Vaccinatii se infecteaza mai des decat nevaccinatii cu Omicron. 

    1. ce sursa spune ca vaccinatii se infecteaza mai des decat nevaccinatii cu Omicron?

      UK NHS weekly vaccine surveillance report week 4 2022

       

      The Omicron variant sub-lineage known as BA.2 was designated VUI-22JAN-01 on 19 January 2022. An increase in the number of sequences of the Omicron sub-lineage BA.2 was noted in the UK in the week starting the 3 January 2022. Vaccine effectiveness against symptomatic disease following BA.2 infection was analysed in a test-negative case control design, as compared to the Omicron BA.1 sub-lineage. Pillar 2 testing data fr om symptomatic cases tested 

      between 27 December and 21 January were included. Analysis combined all vaccines (Table 3). Vaccine effectiveness against symptomatic disease was similar for BA.1 and BA.2 sublineagues of Omicron. After 2 doses effectiveness was 9% (7-10%) and 13% (-26-40%) respectively for BA.1 and BA.2, after 25+ weeks. This increased to 63% (63-64%) for BA.1 and 70% (58-79%) for BA.2 at 2 weeks following a booster vaccine. 

       

      In absenta boosterului (si dupa cum stim, aderenta populatiei la booster este relativ slaba, vaccinatii stiu prin ce au trecut la primele doua doze, aud si vad de efecte adverse grave prin jur sau la ei), NHS spune ca eficienta in fata BA.2 este chiar negativa (-26 pana la 40, plaja de incredere este abisala). 

       

      As mai putea cita tabelul 13 dar pe acest NHS il considera controversat pentru ca grupele vaccinate si boosterate nu sunt omogene. Dar daca as cita ratele de infectare din acel tabel, ar fi dezastru. Prima coloana, boosteratii cu trei doze. A doua coloana, nevaccinatii, rate la 100 000. 

      18-29 3,477.9 3,361.8 

      30-39 4,489.6 2,996.7 

      40-49 4,499.0 2,389.5 

      50-59 3,894.4 1,928.0 

      60-69 2,971.6 1,367.2 

      70-79 1,995.7 1,051.4

      ?80 1,920.9 1,365.2 

      Un material informativ.

      Tabelul 3 si textul aferent nu compara vaccinati cu nevaccinati in raport cu infectarea cu Omicron. 

      Referitor la ”aderenta populatiei la booster este relativ slaba, vaccinatii stiu prin ce au trecut la primele doua doze, aud si vad de efecte adverse grave prin jur sau la ei” faci speculatii, zilnic sunt persoane vaccinate care fac si booster-ul. 

      Tabelul 13 ar putea servi ca argument dar lista limitarilor care il insotesc este considerabila si indica o serie de variabile neluate in calculul statistic. 

      La pagina 13 in ”Effectiveness against infection” se mentioneaza ”Estimates for vaccine effectiveness against infection with the Omicron variant are not yet available.” 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb