Adriean Videanu va candida la preşedinţia Partidului Democrat

Ziarul BURSA #Politică / 13 mai 2005

Vicepreşedintele democrat Adriean Videanu a declarat, ieri, pentru Rompres, că va candida la funcţia de preşedinte al Partidului Democrat (PD). Videanu a spus că va intra în cursa pentru şefia partidului cu o moţiune "care se va încadra în ideologia social democrată, dar va fi orientată ca acţiune politică spre centru, aşa cum a acţionat PD în ultima vreme". El a apreciat că o competiţie la care s-ar înscrie şi Emil Boc şi Vasile Blaga ar fi una "prietenească, în beneficiul partidului".

Adriean Videanu a participat, ieri, la o dezbatere pe tema "Manipularea prin presă", cu participarea unor jurnalişti şi a unor studenţi. El a menţionat, în cadrul discuţiilor, că PD se află într-o situaţie "fără precedent" în care "lideri de nivelul al doilea", care se află şi într-o relaţie de prietenie, încearcă să aleagă, într-un timp scurt, ce este mai bine pentru partid: fie să facă o singură ofertă fie să intre în competiţie şi să lase Convenţia să decidă, la 25 iunie. "Nu încercăm să facem lobby ascuns în organizaţiile teritoriale, pentru a nu exista suspiciuni de manipulare", a spus Adriean Videanu. Liderul democrat a susţinut că în PD Emil Boc, Vasile Blaga şi Adriean Videanu au, fiecare, o cotă de popularitate situată între 24% şi 32%. În opinia lui Videanu, PD nu are o problemă doctrinară, ci una legată de familia politică în care se va încadra în Parlamentul European.

Referitor la posibila colaborare cu PSD în cadrul Partidului Socialiştilor Europeni, Videanu a estimat că aceasta va fi dificilă, deoarece, a spus el, fostul partid de guvernămînt a încercat, avînd toate instrumentele puterii la dispoziţie, să distrugă PD.

O reorientare doctrinară a PD ar fi, potrivit lui Videanu, "un afront la adresa socialiştilor europeni" care, la ora actuală, reprezintă, din punct de vedere doctrinar, grupul cel mai puternic din Parlamentul European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb