Adunarea creditorilor Hidroelectrica, amânată pentru 14 septembrie din cauza vacanţei judecătoreşti

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 august 2012

Remus Borza

Remus Borza

Adunarea creditorilor producătorului de electricitate Hidroelectrica, societate aflată în insolvenţă, a fost amânată pentru 14 septembrie, din cauza vacanţei jdecătoreşti, a declarat, ieri, Remus Borza, şeful firmei Euro Insol, administratorul judiciar al companiei de stat. "Adunarea trebuia să aibă loc vineri, dar a fost amânată exclusiv ca urmare a vacanţei judecătoreşti", a arătat Borza. Compania de stat a intrat în insolvenţă în luna iunie.

Potrivit lui Borza, citat de Mediafax, la masa creditală sunt înregistraţi 839 de creditori, iar valoarea creanţelor cerute de jumătate dintre aceştia se ridică la 5,1 miliarde lei (1,13 miliarde de euro).

Hidroelectrica are credite contractate pe termen scurt de la ING (38 milioane lei), Alpha Bank România (80 milioane lei), BRD (300 milioane lei), Citibank Europe (46 milioane dolari), RBS Bank (32 milioane euro), Libra Bank (13,5 milioane lei) şi Banca Transilvania (120 milioane lei).

Compania are contracte de finanţare pe termen lung cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (110 milioane dolari), UBS AG (circa 30 milioane franci elveţieni), Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (66 milioane euro), Citi International (75 milioane euro), ING Bank Amsterdam (60 milioane euro), BCR (50 milioane euro) şi Unicredit Bank Austria (117,3 milioane euro). Hidrolectrica este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei.

Euso Insol va cere Eximbank o scrisoare de garanţie de 200 milioane lei în favoarea companiei de stat

Administratorul judiciar al Hidroelectrica va solicita Eximbank să emită în favoarea companiei de stat o scrisoare de garanţie de 200 milioane lei, care să acopere până la 31 decembrie valoarea totală a ratelor, dobânzilor şi comisioanelor bancare. "Am spus-o de mai multe ori, nu avem nevoie de acest instrument, dar apreciem atitudinea prietenoasă a băncilor. Denunţând contractele bilaterale ale Hidroelectrica am creat un oarecare disconfort băncilor", a declarat Remus Borza.

El a adăugat că Hidroelectrica nu are probleme de lichiditate şi deţine în acest moment un disponibil de 126 milioane de lei.

"Nu avem o problemă de lichiditate şi nici de credibilitate în faţa băncilor. (...) O bancă deşteaptă ştie că finanţarea Hidroelectrica este cea mai bună afacere. În ultimele două luni, adică de când am intrat în insolvenţă, nu am avut mai sold mai mic de 100 milioane de lei zilnic", a mai spus Borza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb