ADUNAREA GENERALĂ ONU: Aurescu a vorbit despre sprijinul acordat de ţara noastră în exportul de cereale din Ucraina

V.G.
Politică / 20 septembrie 2022

Aurescu a vorbit despre sprijinul acordat de ţara noastră în exportul de cereale din Ucraina

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a participat ieri la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre ale UE, organizată în marja săptămânii la nivel înalt a celei de-a 77-a Sesiuni a Adunării Generale a ONU (AG ONU), relatează Agerpres.

Miniştrii de externe UE au abordat subiectul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi gestionarea efectelor globale ale acesteia şi au urmărit coordonarea eforturilor UE şi ale statelor membre în demersurile diplomatice de combatere a narativului rus care vizează statele terţe afectate de consecinţele războiului din Ucraina, a transmis un comunicat de presă al MAE.

Aurescu a informat în legătură cu evoluţiile recente în sprijinul acordat de România în exportul de cereale din Ucraina prin porturile româneşti, amintind că circa 4 milioane de tone au tranzitat deja România.

De asemenea, ca parte a acţiunilor complexe desfăşurate de România în sprijinirea gestionării crizelor multidimensionale care afectează Ucraina şi Republica Moldova, oficialul român a informat în legătură cu rezultatele foarte bune ale primei reuniuni a Trilateralei miniştrilor de externe în formatul România-Ucraina-Repulica Moldova, care a fost inaugurată la Odesa, la 15 septembrie 2022, la care au participat şi miniştrii energiei din cele trei state, precizează sursa citată.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat, totodată, importanţa continuării susţinerii Ucrainei şi a presiunii asupra Rusiei, inclusiv prin adoptarea unui nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. În acelaşi timp, a subliniat necesitatea continuării izolării Rusiei în forurile multilaterale.

A evidenţiat, de asemenea, sprijinul României în combaterea dezinformării şi narativelor ruseşti, în baza Planului de acţiune al UE privind consecinţele geopolitice ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei asupra statelor terţe şi a prezentat succint acţiunile desfăşurate deja de ţara noastră în plan bilateral, precum şi cele planificate în cadrul săptămânii la nivel înalt a AG ONU.

Astfel, Aurescu a menţionat rezultatele discuţiilor din cursul zilei cu cinci miniştri africani ai afacerilor externe, subliniind aşteptările statelor africane pentru acordarea de sprijin de către Uniunea Europeană pentru a face faţă crizei alimentare declanşate de Rusia.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat, totodată, poziţia cu privire la necesitatea demilitarizării urgente a zonei din jurul centralei nucleare de la Zaporojie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Domnul ministru sa profite de Adunarea generala ONU si sa transmita cat mai elocvent ,pe toate canalele ,inclusiv cele diplomatice cu Rusia ca Romania nu furnizeaza arme Ucrainei .Numai asistenta umanitara ,echipamente ,alimente ,medicamente si cazarea refugiatilor . Ar fi foarte bun sa precizeze si Presedintele asta ,sau macar ceva atenuat ,de la tribuna !

    1. iar toate alea, alea, sa spuna ca le dam nu asa moca ci le dam pe ruble

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb