Adunarea Parlamentară "Euronest" solicită CE începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina

G.D.
Politică / 21 februarie 2023

Adunarea Parlamentară "Euronest" solicită CE începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina

Sigrified Mureşan a declarat că Adunarea Parlamentară "Euronest" a adoptat o rezoluţie prin care se cere Comisiei Europene şi Consiliului UE să înceapă negocierile de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina până la finalul anului, potrivit News.ro.

"Rezoluţia prin care cerem începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina până la finalul anului, votată de eurodeputaţii şi parlamentarii Euronest. Tocmai am adoptat, în cadrul Adunării Parlamentare Euronest de la Chişinău, o rezoluţie prin care cerem Comisiei Europene şi Consiliului UE să facă demersurile necesare pentru începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina până la finalul acestui an. Adunarea Parlamentară Euronest este formată din membri ai Parlamentului European şi parlamentari din Ucraina, Moldova, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan", a scris Siegfried Mureşan, astăzi pe Facebook.

El a mai spus că rezoluţia privind importanţa strategică a începerii negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Moldova a fost iniţiată de Grupul Partidului Popular European şi a fost adoptată astăzi, cu largă majoritate, de membrii Adunării "Euronest!" - 36 de voturi "pentru", 0 "împotrivă" şi o abţinere.

"În textul rezoluţiei, mai cerem şi integrarea graduală a Republicii Moldova şi Ucrainei în Piaţa Unică Europeană înainte de finalizarea negocierilor de aderare. Astfel, prin integrarea celor două ţări la Piaţa Unică, cetăţenii Ucrainei şi Republicii Moldova vor simţi mai repede o parte dintre beneficiile cele mai importante ale aderării propriu-zise la Uniunea Europeană, precum crearea de noi locuri de muncă stabile şi bine plătite, atragerea de noi investitori europeni în cele două ţări, creşterea exporturilor de produse moldoveneşti şi ucrainene către Uniunea Europeană şi acces mai facil, la preţuri mai mici, la produsele din UE. În acelaşi timp, considerăm că este important din punct de vedere strategic stabilirea unor termene clare pentru încheierea negocierilor de aderare cu ţările candidate până cel târziu la sfârşitul actualului deceniu", a completat Mureşan.

Liberalul a mai spus că această rezoluţie arată că Parlamentul European şi parlamentele din ţările Vecinătăţii estice sunt unite în a sprijini aderarea Republicii Moldova şi Ucrainei la UE.

"Suntem cu toţii de acord că integrarea europeană a Moldovei şi Ucrainei înseamnă beneficii concrete pentru cetăţenii celor două ţări, dar şi pentru cetăţenii Uniunii Europene şi ai tuturor ţărilor din Vecinătatea estică", a mai spus eurodeputatul PNL.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. €7,646.00/lună.

    Acesta este salariul lunar al unui europarlamentar, inclusiv al domnului din imagine. La care mai punem și pensia sănătoasă.  

    Merită aceștia un asemenea venit dat fiind faptul că-s puși acolo strict pentru a da din gură și a mima munca? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb