ADVERTORIAL Când joaca devine o afacere de succes. LEGO

A.F.
Media-Advertising / 12 februarie

Când joaca devine o afacere de succes. LEGO

Oare există cineva care nu a auzit de LEGO?

Apărută de curând la Editura RAO,cartea LEGO

. Istoria unei afaceri de familie scrisa de Jen Andersen prezintă istoria celei mai cunoscute jucării din lume, dar şi povestea de succes a afacerii, cu multe zerouri. Aşadar, o carte care se adresează atât pasionaţilor de LEGO, cât şi celor ce vor să afle paşii urmaţi pentru atingerea acestei performanţe de business.

Folosind documente inedite provenite din arhiva companiei şi interviuri în exclusivitate cu membrii familiei fondatoare, autorul reface istoria ascensiunii spectaculoase a LEGO, plecând de la evenimentele care au precedat înfiinţarea în 1932, la Billund, în Danemarca, şi până în zilele noastre. Este drumul de la un modest atelier de tâmplărie la o fabrică de jucării, de la o afacere locală la una naţională şi, mai apoi, la una globală, cu toate succesele, dar şi cu eşecurile şi perioadele de stagnare, precum şi cu modul în care, prin inovare şi creativitate, au fost depăşite. Cartea prezintă toată această evoluţie, deceniu cu deceniu, insistând asupra aportului celor patru Kirk Kristiansen care s-au succedat la conducerea afacerii: Ole, Godtfred, Kjeld şi Thomas.

O succesiune care explică, în mare parte, rezultatele de acum: anual, între optzeci şi nouăzeci de milioane de copii primesc un set LEGO şi până la zece milioane de adulţi îşi cumpără unul pentru ei. LEGO este însă mai mult decât un număr copleşitor de cărămizi din plastic ce pot fi asamblate în nenumărate moduri, este o viziune despre ceea ce înseamnă jocul pentru omenire.

În 2022, la 90 de ani de la înfiinţare, grupul de firme care reprezintă brandul LEGO era evaluat la aproape unsprezece miliarde de euro şi este producătorul de jocuri şi jucării numărul unu la nivel mondial - o evoluţie fulminantă a unei afaceri care, de-a lungul anilor, în pofida crizelor şi tensiunilor inerente, a rămas în proprietatea familiei fondatoare.

Cartea lui Jens Andersen este, în acelaşi timp, cronica familiei Kirk Kristiansen şi registrul istoric al afacerii care poartă numele generic de LEGO. Scrisă "simplu şi firesc, fără note şi referinţe", după cum mărturiseşte autorul, deşi se bazează pe o documentaţie foarte bogată, lucrarea permite cititorului accesul într-o lume de poveste a Danemarcei, într-o istorie fabuloasă despre credinţă, succes, încredere, pricepere şi, de ce nu, noroc.

Povestea începe în anii 1930, când, pentru a scăpa de efectele crizei economice, un atelier de tâmplărie danez se orientează spre fabricarea de jucării. De aici încolo, lucrurile se înlănţuie într-un ritm extraordinar, în primul rând, din perspectiva evoluţiei afacerii, de la "botezul" din 1935, până la colosul pe care îl reprezintă astăzi numele primit atunci, dar nu numai - de exemplu, transformarea localităţii Billund dintr-o aşezare "uitată de Dumnezeu", cum era după Primul Război Mondial, într-un oraş-obiectiv turistic, al cărui aeroport figurează ca destinaţie pentru multe linii aeriene.

Pentru fanii LEGO, dar şi pentru cei fascinaţi sau măcar intrigaţi de ascensiunea economică extraordinară, cartea este o lectură obligatorie, prezentând echilibrat, fără excese, evenimentele care au marcat cronologia familiei fondatoare şi explicând cu rigoare, de la sursă, raţiunile şi urmările deciziilor care au jalonat evoluţia brandului.

Vă invităm să cumpăraţi o carte cu adevărat de referinţă pentru cei ce iubesc LEGO şi pentru cei care vor să vadă cum o pasiune se transformă într-o afacere mondială de succes.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb