ADVERTORIAL Caravana Siguranţă Auto Copii va ajunge în toate capitalele de judeţ din România

Media-Advertising / 22 decembrie 2022

Caravana Siguranţă Auto Copii va ajunge în toate capitalele de judeţ din România

Interviu cu Alice Mitu, Fondator, Fundaţia Siguranţă Auto Copii

Când aţi avut ideea creării Fundaţiei Siguranţă AutoCopii? Care sunt obiectivele pe termen lung ale acestei organizaţii?

Proiectul a debutat la mijlocul anului 2019, iar la bază au stat atât statisticile, cele care plasează de ani de zile consecutiv România pe primul loc în Uniunea Europeană privitor la situaţia victimizării copiilor (decedaţi şi grav răniţi) în urma unui accident rutier, cât şi faptul că acest fenomen se petrece simultan cu faptul că natalitatea din România este într-un declin permanent. Am simţit că trebuie făcut ceva pentru a modela cumva percepţia publicului, părinţilor din România în privinţa protecţiei acestei categorii vulnerabile de participanţi la trafic, copiii, în calitatea lor de pietoni, pasageri în autovehicul, biciclişti sau trotinetişti.

Cine sunt partenerii Fundaţiei?

Partenerii statornici ai Fundaţiei Siguranţă Auto Copii sunt OMV Petrom, Poliţia Română, Corpul Naţional al Poliţistilor, Academia Titi Aur, Cluburile Rotary din Districtul 2241, ASSMB, Reţeaua de Sănătate Regina Maria, Euromaterna, Romar Medical, Eva Medical, Didactica Publishing House, precum şi mulţi alţi membri ai societăţii civile, medici, psihologi, instructori de conducere defensivă, companii private din diferite domenii.

Ce proiecte aţi derulat în ultimii ani?

Principalele proiecte derulate de Fundaţia Siguranţă Auto Copii sunt: Caravana Naţională Siguranţă Auto Copii, programul de împrumut gratuit de scoici pentru externarea din maternitate a bebeluşilor, seria de filme pe teme de educaţie rutieră realizate în parteneriat cu Brigada Rutieră şi Corpul Naţional al Poliţiştilor şi proiectul de reciclare selectivă a scaunelor auto pentru copii, Verde pentru Siguranţă.

Fundaţia Siguranţă Auto Copii a câştigat Premiul de Excelenţă în Siguranţa Rutieră al Comisiei Europene pentru anul 2021.Ce a stat la baza acestei distincţii?

În urmă cu un an am avut onoarea de a fi desemnaţi drept câştigători atât ai premiului de excelenţă în Siguranţă Rutieră la categoria Fundaţii şi Asociaţii, cât şi ai Marelui Premiu Jacques Barrot, oferit de Comisia Europeană pentru activitatea susţinută de educaţie rutieră a uneia din categoriile vulnerabile de participanţi la trafic, copiii, în calitatea lor de pietoni, pasageri, trotinetişti, biciclişti. Acest ultim premiu este de fapt un premiu al publicului format din reprezentanţi ai statelor membre ale Uniunii Europene, public care a avut de ales între 4 proiecte mari de educaţie rutieră şi a votat în număr covârşitor proiectul prezentat de România prin Fundaţia Siguranţă Auto Copii ca fiind cel mai bine structurat şi cu rezultate măsurabile.

Cum a fost primit proiectul eco-friendly de reciclare a scaunelor auto?

Proiectul de reciclare selectivă a fost extrem de bine primit atât de părinţi, dar şi de cei care ne-au sprijinit efectiv în transformarea scaunelor în obiecte de design sau piese de mobilier şi anume de studenţii de la Facultatea de Arte Plastice din Bucureşti, cei care şi-au pus talentul şi inspiraţia în realizarea unor lucrări cu adevărat spectaculoase, lucrări ce vor fi cu siguranţă licitate în cadrul Galei Caritabile ce are ca scop strângerea de fonduri pentru pregătirea medicilor din secţiile de traumatologie şi ortopedie unde sunt îngrijiţi copiii victime din accidente rutiere.

Oferiţi consultanţă, testare şi instalare de scaune auto pentru copii în maşinile proprii. Care sunt cele mai solicitate scaune auto?

În principal părinţii cu copiii mai mici de 4 ani sunt cei care sunt cei mai deschişi ideii de a-şi transporta micuţii în scaune speciale. Cumva, după vârsta de 4 ani, interesul scade, iar una din cauze este necunoaşterea legislaţiei rutiere şi exemplele negative din societate.

Cum trebuie să aleagă corect părinţii / bunicii un scaun auto pentru micii pasageri?Care sunt principalele reguli pentru acest demers?

Sunt 3 criterii importante care trebuie urmate (simultan şi obligatoriu) în alegerea scaunului auto:

1. Scaunul să fie potrivit vârstei, înălţimii şi greutăţii copilului

2. Scaunul să fie perfect compatibil cu autovehiculul în care urmează să fie utilizat

3. Scaunul să fi fost testat suplimentar la impact de către o instituţie independentă, aşa cum sunt ADAC, OAMTC, NHTSA, Plus, TCS, Which, RACE etc.

În ce oraşe a ajuns Caravana Siguranţă Auto Copii în acest an? Intenţionaţi să continuaţi şi în 2023?

Anul acesta am ajuns în 14 oraşe din România şi Republica Moldova: Bucureşti, Brăila, Râmnicu Vâlcea, Oradea, Târgu Mureş, Iaşi, Constanţa, Arad, Timişoara, Sibiu, Braşov, Chişinău, Zalău. În 2023 ne-am propus să ajungem cu proiectul Caravana Siguranţă Auto Copii în toate capitalele de judeţ din România.

,,Am simţit că trebuie făcut ceva pentru a modela cumva percepţia publicului, părinţilor din România în privinţa protecţiei acestei categorii vulnerabile de participanţi la trafic, copiii, în calitatea lor de pietoni, pasageri în autovehicul, biciclişti sau trotinetişti.''

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb