ADVERTORIAL Care este semnificatia florilor in cadrul unei inmormantari?

Media-Advertising / 12 iunie 2018

Care este semnificatia florilor in cadrul unei inmormantari?

Atunci cand aducem ultimul omagiu celui plecat dintre noi, ne dorim cu adevarat ca acesta sa fie petrecut cu demnitate pe lumea cealalta, aceasta forma de respect pentru cel decedat existand dintotdeauna in cultura umana. Majoritatea religiilor lumii asociaza decesul cu o forma de "eliberare" sau "trecere". Este unul din obiceiurile intalnite la fiintele evoluate social, precum elefantii, lupii sau delfinii.

Din traditiile asociate inmormantarii face parte si depunerea de flori. De altfel, in antichitate, oratorul roman Cicero descria acest obicei ca pe un gest de a garanta linistea raposatului, dar si pentru a purifica pamantul, simbolism care s-a pastrat pana in prezent. Care sunt insa alegerile potrivite in cadrul acestui eveniment?

Deoarece depunerea florilor are o mare importanta, de cinstire a persoanei trecute in nefiinta, dar si de impartasire a sentimentelor de regret dar si de atasament fata de cel decedat, este recomandat sa facem apel la o firma de servicii funerare. Specialistii unei astfel de firme cunosc alegerile potrivite in astfel de ocazii si va pot pune la dispozitie o serie de optiuni, potrivite pentru orice buzunar.

Deasemenea, este important sa apelati pentru astfel de ultim omagiu la o casa funerara din apropierea dumneavoastra, pentru a va asigura ca florile raman proaspete. Spre exemplu, daca locuiti in Bucurestii Noi sau in Baneasa, este indicat sa faceti apel la o firma de servicii funerare din sectorul 1, care va face tot posibilul sa asigure persoanei trecute in nefiinta un elogiu demn de amintit.

Iata care sunt optiunile puse la dispozitie de catre o firma de servicii funerare din sectorul 1, in materie de aranjamente florale:

Coroane funerare: Acestea sunt cele mai des intalnite in Romania, fiind compuse din flori albe si rosii, care impreuna aduc un tribut raposatului. Cele mai comune forme pe care le pot lua coroanele funerare sunt cea de lacrima, dar si cele circulare, sau in forma de inima sau cruce. Acestea au atasate panglici cu mesaje personalizate, compuse fie de familia celui plecat dintre noi, fie de catre firma de servicii funerare.

Jerbe funerare: Seamana cu coroanele funerare, fiind o varianta mai redusa ca dimensiuni, care au de obicei un suport impletit din ramuri de brad.

Buchete funerare - Fiind de multe ori prevazute cu suporturi de fixare pentru capacul sicriului, sunt o aparitie din ce in ce mai comuna.

O alta modalitate de a ne arata respectul, dar si natura relatiei cu cel decedat, este tipul de flori ales. In tara noastra exista traditia de a se oferi flori in numar par, pentru ca cel plecat dintre noi sa-si poata gasi perechea pe lumea cealalta

Iata care sunt cele mai comune tipuri de flori inalnite:

Crini - Albul fiind culoarea doliului in multe din culturile lumii, crinii albi sau crinii Arum sunt o alegere potrivita pentru inmormantare, simbolizand puritatea si inocenta redata sufletului celui plecat dintre noi.

Garoafe - Sunt printre cel mai des intalnite flori la inmormantare, putand fi alese fie cele rosii, fie cele albe.

Crizanteme - In Orientul indepartat (China, Japonia, Coreea), aceste flori semnifica jalea si tristetea. De asemenea, in multe tari din Europa, crizantemele albe sunt vazute ca un simbol al mortii, fiind des incluse in aranjamentele pe care le pun la dispozitie firmele de servicii funerare

Trandafiri - Desi sunt considerati un simbol al iubirii, ei se daruiesc si la inmormantari, deoarece semnifica afectiunea fata de cel decedat. Astfel, se pot darui in pereche de doua flori daca persoana a fost tanara, trandafirii albi semnificand puritate si nevinovatie. Trandafirii rosii evoca tristetea nemarginita, iar cei galbeni sunt daruiti de obicei de prieteni si apropiati, pentru a simboliza simpatia fata de persoana decedata.

Gladiole - Aceste flori simbolizeaza sinceritatea si integritatea, fiind potrivite ca un ultim omagiu adus de catre prieteni foarte apropiati.

Puteti cere sfaturi in privinta florilor si a formei aranjamentelor si agentului de servicii funerare, pentru a alege un model in ton cu acest funest eveniment. Trebuie sa aveti in vedere si ca pregatirea unui aranjament floral poate dura chiar si 24 de ore, in functie de modelul ales, dar si faptul ca unele flori se pot gasi mai greu, in functie de sezon.

Multe firme de servicii funerare din sectorul 1, precum Casa Funerara Bucur, pune la dispozitie inclusiv livrarea aranjamentelor florale. Apeleaza cu incredere la aceste servicii, pentru a asigura o trecere usoara a celui drag in lumea celor drepti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb