ADVERTORIAL Ce faci în caz de depreciere monetară

Media-Advertising / 17 martie 2020

Ce faci în caz de depreciere monetară

Poate nu eşti un obişnuit al pieţei de artăori al caselorde licitaţie, dar eşti probabil îngrijorat, în actualul context economic, cu privire la suficienţa, dar mai ales la valoarea depozitelor tale băneşti, multe sau puţine. Ce se va întâmpla în lunile ce vin cu valoarea banilor tăi, în condiţiile în care băncile au început să anunţe dobânzi negative, iar experienţa crizelor trecute ne învaţă că banii îşi pot deprecia accelerat, în contextul unei crize economice şi a unui blocaj financiar, valoarea de circulaţia şi puterea de cumpărare.

Clasic înasemenea contexte de criză este ca investitorii să caute în pieţe alternative substituenţi, alte «recipiente» pentru valoarea banilor lor, să îşi diversifice activele în care îşi păstrează valoarea banilor.

Printre aceste pieţe alternative a fost în 2008-2010 şipiaţa românească de artă, în deobşte în secţiunea sa de artă de patrimoniu, a artiştilor consacraţi, muzeal recunoscuţi,precum «triunghiuri levalorice» Grigorescu-Andreescu-Luchianori Tonitza-Petraşcu-Pallady.

Licitaţia de Primăvară, cea mai mare vânzare de artă de patrimoniu din primul trimestru, programată să aibă loc pe 24 martie, iniţial la Athenee Palace Hilton Bucureşti, actualmente transferată doar online, cuprinde aproximativ 200 de lucrări de referinţă, semnate de mari maeştri ai artei româneşti, şi va reprezenta, probabil, din nou, pe timp de criză, cel mai utilizat mijloc de tezaurizare al elitelor (alături de tezaurizarea în aur şi diamante).

Printre "vedetele" Licitaţiei de Primăvară numărăm 6 "Grigoreşti" (număr record de tablouri de Nicolae Grigorescu într-o licitaţie de artă, lucru niciodată întâmplat în trecut,picturile de Grigorescu neîntâlnindu-se de regulă mai mult de una-două într-o vânzare publică), 4 tablouri de Tonitza, 5 picturi de Pallady, 8 lucrări de Petraşcu - un regal! - un micmuzeu la vânzare publică!

Multe dintre lucrări au o provenienţă celebră, precum "Portretul dramaturgului Bacalbaşa" de Luchian (preţ de pornire doar 2.500 euro), ce a aparţinut la sfârşitul secolului XIX celei mai mari colecţii de Luchieni, cea a boierului Alexandru Bogdan-Piteşti, "Naturastatică cu mere" din 1929 de Petraşcu (preţ de pornire 8.000 euro), ce provine din colecţiaistorică a avocatului Constantin Ionaşcu, sau marele tablou "Ţărăncuţă cu fuior pe cale" deGrigorescu - una dintre cele mai mari lucrări de Grigorescu ce există în afara unui muzeu (deaproape 1 metru), ce provine din colecţia fostului ministru al muncii Grigore Trancu-Iaşi; ori"Nudul cu spatele" din 1928 al lui Tonitza (preţ de pornire 35.000 euro), respectiv "Peisajuldin Provence" din aprox. 1935 al lui Pallady (preţ de pornire 12.000 euro), care provin dincelebracolecţie a dr. Iosif Dona, retrocedatăcuzeceaniînurmă de MuzeulNaţional de Artăal Românieiîncolecţiadr. Andronescu Ghika.

Capodoperele Licitaţiei de Primăvarăpot fi vizionate online pe www.artmark.ro, iar pe 24 martie pot fi licitate - online, în regim live, fără nicio taxă suplimentară, din confortul propriei case, de către orice persoană deschide un cont de participare online. De asemenea, la licitaţie se poate participa şi prin depunerea unor oferte scrise prealabil ori prin telefon, în timpul licitaţiei. În contextul în care mobilitatea vizitatorilor este zilele acestea limitată, iar Artmark preţuieşte sănătatea angajaţilor şi colecţionarilor săi, se recomandăpersoanelor interesate să vizioneze loturile licitaţiei online, precum şi să solicite telefonic sauonline rapoarte de condiţie şi informaţii suplimentare cu privire la tablouri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb