ADVERTORIAL Ce trebuie să ştii despre armele de autoapărare


Media-Advertising / 27 noiembrie 2020

Ce trebuie să ştii despre armele de autoapărare

Pentru cei preocupaţi de apărarea lor atunci când se confruntă cu un atacator, există mai multe variante de arme de autoapărare disponibile pe piaţă. Înainte de a cumpăra însă o armă, fie ea şi neletală, este bine să vă interesaţi de riscuri şi de legislaţia în vigoare.

De exemplu, chiar dacă pot fi cumpărate fără permis (dar cu autorizaţie), armele cu bile de cauciuc pot fi extrem de periculoase dacă sunt folosite de la mică distanţă sau lipite de corpul victimei. Totodată, deţinerea unei arme implică multă responsabilitate, iar decizia de a cumpăra chiar şi un pistol cu bile şi de a deveni un deţinător legal trebuie să vină după o analiză serioasă şi cunoaşterea prevederilor legale.

Iată două variante de arme de autoapărare:

1. Pistol cu spray lacrimogen

Utilizarea spray-ului de piper a devenit o alternativă disponibilă pe scară largă când vine vorba despre armele de autoapărare. După cum indică şi numele, este un dispozitiv conceput pentru a proiecta spray "paralizant" cu piper pe faţa unui posibil atacator. Produsele chimice din sprayul de piper sunt concepute pentru a irita ochii şi sinusurile persoanei care vă ameninţă fizic. Unele dintre aceste pistoale pot pulveriza, cu precizie, spray-ul cu piper până la 6 metri.

Spray-urile pistol sunt uşor de reîncărcat cu "cartuşe" preumplute şi fiecare pistol include, cartuş (sprayuri) cu apă pentru antrenament. Existe şi modele de astfel de pistoale prevăzute cu LED activat de trăgaci care distrage atenţia atacatorului şi care vă va ajuta să ţintiţi spre acesta pe întuneric.

Citeşte şi: Când ai nevoie de arme de autoapărare şi de ce?

Conţinutul sprayului include de obicei substanţe active care pun în dificultate un posibil atacator, în sensul că veţi câştiga timp pentru a vă îndepărta de acesta; de exemplu, Oleoresin Capsicum (OC) un ingredient natural derivat din ardei iute. În contact direct cu fata, Oleoresin Capsicum face ochii să se închidă strâns, provoacă tuse şi o senzaţie intensă de arsură pe piele însoţită de un disconfort extrem pentru sistemul respirator şi vizual. Efectele ar trebui să se reducă în 45 de minute.

2. Pistoale cu aer comprimat

Funcţionează ca o armă normală, cu percuţie, cu explozie, cu pulbere cu tot, numai că în loc să arunce un proiectil normal de război, aruncă un proiectil cu bilă de cauciuc.

Pe piaţă sunt diverse modele, dar unele dintre cele mai apreciate sunt pistoalele cu bile de cauciuc FORT. Toate pistoalele cu bile de cauciuc FORT sunt produse în fabrica de armament militar SIA FORT Ucraina şi respectă cele mai înalte standarde militare din punct de vedere al calităţii şi performanţelor. Din acest motiv, se evidenţiază atât din punct de vedere al fiabilităţii (nu veţi întâmpina blocaje sau alte evenimente nedorite în timpul tragerii) cât şi din punct de vedere al performanţelor atunci când vine momentul să vă apăraţi viaţa sau sănătatea.

Cine poate deţine o armă neletală

Armele neletale pot fi cumpărate doar de cei care au cazierul curat. Astfel, doritorii trebuie să depună o cerere la Poliţie, alături de rezultatele testelor psihologice şi medicale. În plus, este nevoie de un certificat de absolvire a unui curs de instruire teoretică şi practică în domeniul armelor şi muniţiilor, organizat de o persoană juridică autorizată în acest sens. Solicitarea este aprobată după o analiză a poliţiştilor de la Serviciul Arme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb