ADVERTORIAL Cele mai căutate produse financiare când investim la bursă

Media-Advertising / 6 octombrie 2022

Cele mai căutate produse financiare când investim la bursă

Mulţi dintre noi evităm adesea să investim la bursă, fiindcă avem sentimentul că nu facem parte din categoria "specialiştilor în cifre".

Ezitarea provine, adesea, din teama de noutate, dar şi din precauţia faţă de comisioanele ascunse ale unor brokeri din piaţă.

Alteori, ne imaginăm că numai cine dispune de sume mari de bani ar putea să investească.

Lumea fascinantă, dar nu lipsită de riscuri, a investiţiilor este acum mai aproape de noi toţi, chiar dacă suntem începători în acest domeniu. Care sunt paşii de începere a investiţiilor la bursă?

1. Alegem un broker care ne ajută să investim şi sume mici

Dacă suntem la început de drum, iar ezitările ne îngreunează luarea unei decizii, ne putem antrena mai întâi cu bani virtuali, folosind un cont demo gratuit, precum cel de la XTB.

După ce am prins suficientă încredere în noi, putem începe să investim sume moderate, pentru a diminua astfel şi riscurile inevitabile în acest domeniu.

Spre exemplu, nu există o sumă minimă pentru deschiderea unui cont real la XTB. În plus, contul real poate să rămână nealimentat pe o perioadă nedeterminată de timp, până când clientul hotărăşte că a venit momentul potrivit pentru investiţii.

2. Alegem produsele financiare potrivite pentru bugetul nostru personal

Cele mai căutate produse financiare sunt, în general, investiţiile în acţiuni şi ETF-uri cu deţinere cu comision 0%, pentru un volum lunar de până la 100.000 Euro, de la XTB.

100.000 Euro rulaj lunar reprezintă valoarea cumulată a tuturor tranzacţiilor realizate cu instrumente cu deţinere, acţiuni sau Exchange Traded Funds (ETF-uri) într-o lună.

Mai mult, la acestea se adaugă un alt beneficiu oferit de XTB, aşteptat şi cerut de mulţi investitori: dimensiunea minimă a ordinelor pentru acţiuni şi a ETF-urilor cu deţinere a fost micşorată de la 100 USD/EUR, adică 100 de unităţi monetare, la 10 USD/EUR sau 10 unităţi monetare.

De exemplu, dacă înainte am fi dorit să achiziţionăm acţiuni la o companie, trebuia să cumpărăm de minim 100 USD/EUR sau 100 de unităţi monetare, folosite pentru cotarea acţiunii respective. Acum, valoarea minimă a ordinului nu trebuie să mai fie de 100 de unităţi monetare, fiind suficiente doar 10 unităţi monetare.

3. Alegem brokerul care ne oferă depuneri şi retrageri sigure

Contul de investiţii de la XTB poate fi alimentat prin transfer bancar (gratuit) sau cu cardul (există comision în funcţie de moneda contului).

Retragerile din contul de investiţii pot fi realizate online prin platforma xStation, care este foarte uşor de utilizat. Banii destinaţi retragerii părăsesc contul de tranzacţionare în momentul solicitării şi pleacă spre contul bancar al clienţilor în ziua lucrătoare următoare, în jurul orei 14:00.

4. Ne informăm despre comisioanele care apar la sume mai mari

Spre exemplu, la XTB nu există niciun comision de custodie până la plafonul de 250.000 EUR, valoarea medie zilnică a portofoliului.

Doar în cazul în care se depăşeşte acest plafon şi numai pentru suma care îl depăşeşte se aplică o taxa de custodie de 0.2%, minim 10 EUR.

La XTB nu există taxe sau comisioane ascunse. Mai mult, pentru a veni în sprijinul investitorilor, XTB nu a mărit nici spread-urile pentru instrumentele pentru care oferă comision 0.

Este foarte important să verificăm taxele sau comisioanele înainte de a ne decide asupra cărui broker optăm. La XTB, toate informaţiile sunt disponibile "la vedere", pe website, în Tabelele de Taxe şi Comisioane.

5. Alegem un broker care ne oferă posibilitatea de a investi în mai multe monede

De obicei, investitorii nu pot avea şi EUR şi USD în acelaşi cont, dar pot avea mai multe conturi. Fiecare cont de investiţii este denominat într-o anumită monedă.

La XTB, investitorii pot avea, concomitent, cont de investiţii în RON, EUR şi USD.

6. Ne informăm asupra impozitelor rezultate din activitatea investiţională

Anual, XTB eliberează o fişă de portofoliu unde sunt cuprinse informaţii despre câştigurile sau pierderile înregistrate de investitor în anul anterior.

În baza acestei fişe de portofoliu, clientul trebuie să completeze o declaraţie unică pe care o depune la ANAF.

7. Alegem un broker flexibil, orientat spre dorinţele clienţilor

Sunt brokeri, precum XTB, dispuşi să îşi diversifice constant oferta, pentru a veni în sprijinul unui număr cât mai mare de oameni, cu dorinţe şi aspiraţii investiţionale diferite.

Pentru adăugarea de noi instrumente în oferta XTB puteţi face o solicitare în acest sens pe email, simplu şi rapid.

Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 81% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacţionează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luaţi în considerare dacă vă puteţi permite să vă asumaţi riscul ridicat de a vă pierde banii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb