ADVERTORIAL Cum să investim bani la bursă

Media-Advertising / 28 octombrie 2022

Cum să investim bani la bursă

Când ne gândim la domeniul investiţiilor, există şanse mari să ne concentrăm imediat asupra unui singur lucru: acţiuni în diverse companii de care am auzit.

Cu cât începem să investim mai devreme, cu atât mai mult vom putea profita de câştigurile compuse, permiţând banilor pe care îi punem în cont să crească mai rapid, în timp.

Banii noştri câştigă bani - adica punem banii noştri să lucreze pentru noi şi nu invers!

Dar cum şi de ce să investim în acţiuni?

Înţelegerea elementelor de bază

O acţiune este o parte a unei companii.

Deţinerea unei singure acţiuni este suficientă pentru a ne numi "proprietari" şi a avea dreptul la o parte din profitul acelei companii.

În mod obişnuit, acţiunile reprezintă fundamentul majorităţii portofoliilor de investiţii, depăşind din punct de vedere istoric alte opţiuni de investiţii pe termen lung.

Cum poţi intra în posesia unei acţiuni? Cel mai simplu mod este să îţi deschizi cont la un broker, deschiderea de cont se realizeaza online in doar câteva minute iar tranzacţionarea efectivă se poate realiza tot online de pe desktop sau mobil, printr-o simplă apăsare de buton.

Iată cele două abordări fundamentale care definesc investiţiile în acţiuni: "cumpără şi păstrează" sau "speculează pe termen scurt".

1. Abordarea de cumpărare şi păstrare (Buy&hold) este potrivită pentru acei investitori care îşi doresc să se menţină în piaţă o perioadă mai lungă de timp.

Ei fac cercetări fundamentale asupra câştigurilor trecute şi prezente ale unei companii, analizează perspectivele industriei respective şi citesc comentariile experţilor despre acţiuni.

Scopul lor este acela de a găsi şi de a investi în acţiuni de calitate care vor oferi un profit sau un dividend pe termen lung.

Prin urmare, investitorul de tip "buy&hold" este mai puţin preocupat de oscilaţiile zilnice ale preţurilor.

2. Investitorul pe termen scurt sau traderul se concentrează mai mult pe fluctuaţiile de preţ din timpul unei zile sau de pe o zi pe alta ale unei acţiuni.

Acesta adoptă adesea o abordare mai tehnică, uitându-se la graficele şi statisticile care pot oferi o perspectivă asupra direcţiei spre care se poate îndrepta preţul.

Scopul este de a cumpăra rapid când preţul scade şi de a vinde la un preţ mai ridicat pentru a marca profit.

Această abordare defineşte instrumentele de tip CFD (contracte pentru diferenţă) prin intermediul cărora putem, de asemenea, să marcăm pdofituri şi pe preţuri în scădere (short-selling), respectiv să vindem în lipsă un activ cu preţul în scădere şi să îl răscumpărăm mai târziu la un preţ mai mic. Totuşi, aceste operaţiuni pot duce la un risc teoretic nelimitat dacă valoarea de piaţă creşte.

Aceste două abordări generale sunt doar un exemplu succint al modului în care acţiunile pot fi utilizate, fie ca investiţie pe termen lung, fie ca instrument speculativ pe termen scurt.

Modul în care decidem să investim sau să tranzacţionăm acţiuni ar trebui să depindă în mod direct de obiectivele noastre şi de toleranţa noastră faţă de riscul implicat.

Cu ajutorul brokerului de burse internaţionale XTB avem posibilitatea de a alege oricare dintre cele două direcţii de mai sus.

Te poţi numi investitor prin deţinerea activului de bază o perioadă mai lungă de timp sau trader cu ajutorul instrumentelor de tip CFD, care îţi oferă adrenalina zi de zi.

Avantajul de a deţine acţiuni în portofoliu

Lichiditate: Acţiunile reprezintă una dintre cele mai intens tranzacţionate pieţe din lume, cu numeroase schimburi fizice şi electronice concepute pentru a asigura tranzacţii rapide şi fără întreruperi.

În general, volumul tranzacţiilor într-o anumită sesiune de tranzacţionare facilitează cumpărarea sau vânzarea de acţiuni.

Varietate: Există un număr foarte mare de acţiuni din care să alegem.

De exemplu, acestea se pot clasifica în funcţie de capitalizarea de piaţă, industrie, valoare, etc..

Putem cumpăra acţiuni ale companiilor din aproape fiecare sector şi zonă de servicii din economiile naţionale şi globale.

Acces rapid: Este mai uşor ca niciodată să investim în acţiuni.

Avem nevoie doar de un computer sau de un dispozitiv mobil cu acces la internet şi un cont de investiţii.

Cu un cont deschis la XTB, avem acces la xStation 5, o platformă avansată de tranzacţionare, precum şi la instrumente utile de cercetare şi selecţie a acţiunilor (de exemplu Stock Scanner), care ne vor ajuta să ne hotărâm rapid asupra unei investiţii.

Oportunităţi de speculaţie: După cum am amintit anterior, când ne gândim la acţiuni, ne imaginăm posibilitatea de rentabilitate rapidă.

Este adevărat că volatilitatea şi volumul ridicat al bursei fac posibile profituri frumoase.

Cu toate acestea, există acelaşi potenţial pentru a înregistra pierderi, aşa că traderii şi investitorii ar trebui să-şi facă întotdeauna "temele", pentru a ajuta la minimizarea pierderilor şi pentru a investi conform toleranţei lor privind riscurile.

Zero comisioane: Comisioanele pentru a investi în acţiuni sunt foarte accesibile, mai ales dacă suntem dispuşi să participăm la o tranzacţionare online eficientă. La XTB, spre exemplu, putem investi în acţiuni cu deţinere cu 0% comision.

Poate că multe persoane sunt încă reticente faţă de ideea de a investi, dar, dacă învaţă elementele de bază şi au o abordare chibzuită, este un domeniu care le poate aduce mulţi bani în timp.

Decizia de a investi poate însemna o schimbare benefică în viaţa noastră, ajutându-ne să ne asigurăm siguranţă financiară şi, de asemenea, o pensie fericită.

Ai în vedere riscurile:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 81% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacţionează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luaţi în considerare dacă vă puteţi permite să vă asumaţi riscul ridicat de a vă pierde banii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb