ADVERTORIAL Eliminarea ROBOR-ului din rata lunară a creditului cu dobânda variabilă prin refinanţare în credit ipotecar STANDARD!

Media-Advertising / 9 mai 2022

Eliminarea ROBOR-ului din rata lunară a creditului cu dobânda variabilă prin refinanţare în credit ipotecar STANDARD!

Indicele ROBOR este pe o pantă ascendentă încă din 2021, iar în prezent cotaţia zilnică a indicelui ROBOR a trecut pragul critic de 5%. De la 01.01.2022 şi până în prezent, cotaţia zilnică a ROBOR-ului a crescut cu 72%, iar majorarea va continua şi în perioada următoare. Astfel, ratele creditelor Prima Casă sau ipotecare contractate cu dobândă variabilă înainte de luna mai a anului 2019 au crescut în ultimele 12 luni cu aproximativ 30%-40%.

Specialiştii în domeniul finaciar-bancar sunt de părere că soluţia pentru a contracara efectele negative ale creşterii ROBOR nu este reprezentată de amânarea temporară a ratelor bancare, care conduce la o creştere suplimentară ulterioară a ratei lunare, ci refinanţarea creditelor contractate cu dobândă variabilă, formată din marja fixă a băncii şi indicele ROBOR calculat la 3 luni. Prin refinanţarea creditului în cauză, clientul obţine un nou împrumut, adică un credit ipotecar standard, cu dobânda fixă sau cu dobânda variabilă formată din marja fixă a băncii + IRCC calculat la 3 luni.

Prin refinanţare în credit ipotecar cu dobândă fixă, indicele ROBOR este eliminat complet din rata lunară a debitorului, clientul fiind protejat de orice repercursiune financiară cauzată de fluctuaţiile indicilor de referinţă bancară. Analiştii financiari cred că în decurs de 6-9 luni IRCC va ajunge la o valoare similară cu cea a ROBOR-ului.

În concluzie, creditele Prima Casă sau creditele ipotecare cu dobânda variabilă pot fi refinanţate în credite ipotecare STANDARD, cu dobânda fixă pe 5, 7, 8, 10, 15 sau chiar 30 de ani. Pentru a refinanţa un credit Prima Casă într-un credit ipotecar standard, principala condiţie este aceea ca debitorul să obţină în prealabil acordul de la Ministerul Finanţelor Publice (M.F.P.).

Astăzi, dobânda celui mai ieftin credit ipotecar din portofoliul AVBS Credit porneşte de la 5.58%.

Exemplu de calcul pentru un credit de 300.000 lei, pe 30 ani:

- pentru Prima Casă cu dobânda variabilă formată din 2% marja băncii + 4.60% ROBOR (cotaţia zilnică afişată la 1 aprilie 2022), debitorul achită o rată lunară de 1916 lei + 600 lei comision anual pentru Fondul de Garantare;

- pentru un credit ipotecar cu dobândă fixă de 5.58%, alt debitor achită o rată lunară de 1718 lei (nu există comision pt Fondul de Garantare), deci cu 198 lei mai mică decât la Prima Casă).

Eliminarea ROBOR-ului din rata lunară a creditului cu dobânda variabilă prin refinanţare în credit ipotecar STANDARD!

Ţinând cont de inflaţia anuală care în prezent a ajuns la 10% şi de faptul că de la 1 iulie 2022 ROBOR şi IRCC vor fi din nou majorate (faţă de cât erau la 1 aprilie 2022), refinanţarea în credite ipotecare cu dobânda fixă protejează clienţii de fluctuaţiile indicilor de referinţă din sistemul bancar cu scopul ca achitarea împrumuturilor să se realizeze fără dificultăţi din partea debitorului.

În ciuda acestor creşteri ale ROBOR şi IRCC, compania AVBS Credit a intermediat în primul trimestru al anului 2022 un volum total de credite ipotecare mai mare cu 30% decât cel intermediat în aceeaşi perioadă a anului 2021.

Brokerii de credite AVBS, sunt de părere că în 2022 mai mult de 40% din creditele ipotecare acordate de bănci cetăţenilor din România vor fi intermediate de brokerii de credite din ţara noastră deoarece românii au înţeles că sistemul bancar este unul dinamic, într-o continuă schimbare, iar aportul brokerului de credite în procesul de creditare este esenţial pentru obţinerea unui credit potrivit. Avantajul constă în varietatea soluţiilor de creditare pe care brokerul de credite le are în portofoliul său şi cu ajutorul cărora poate servisa o paletă largă de clienţi. Astfel, misiunea brokerului de credite este aceea de a identifica şi intermedia pentru client exact varianta de creditare optimă pentru acesta.

Brokerii de credite AVBS Credit, autorizaţi de A.N.P.C. şi membri în Asociaţia Română a Brokerilor de Credite (A.R.B.C.), intermediază credite 100% GRATUIT pentru clienţi, mai multe detalii găsiţi pe site-ul https://www.avbs.ro!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb