ADVERTORIAL Merita sa iei un credit de nevoi personale? Scurt ghid

Companii / 22 aprilie 2021

Merita sa iei un credit de nevoi personale? Scurt ghid

Banii reprezinta motorul care face intreaga societate sa functioneze. Fiecare om si-i doreste, indiferent de apartenentele politice sau religioase si fiecare om desfasoara tot felul de activitati care au un singur scop: acela de a produce bani.

Analizati in detaliu, banii nu sunt altceva decat o conventie sociala prin care absolut toti membrii societatii in care traim sunt de acord ca o bucata de hartie, de metal sau, pur si simplu, niste cifre pe un dispozitiv electronic, au valoare.

In trecut, modul de functionare a banilor era simplu: ofereai o moneda in schimbul unui produs sau a unui serviciu.

Astazi, banii au o complexitate mult mai mare de atat si pot fi oferiti nu doar in schimbul unui produs, ci si in schimbul unei promisiuni. Aceasta forma de schimb se numeste credit.

Un credit este o finantare pe baza promisiunii ca banii imprumutati sunt restituiti inapoi cu dobanda. Practic, optand pentru un credit te poti folosi astazi de niste bani pe care inca nu i-ai produs.

Iata principalele optiuni de credit

Daca este folosit corect, creditul poate sa fie un instrument extrem de eficient atat pentru cel care ofera imprumutul, cat si pentru cel care il primeste.

Cel care ofera imprumutul are garantia ca banii lui functioneaza si se inmultesc in timp, iar cel care il obtine poate folosi bani pe care inca nu ii are. Pe baza acestei functionari simple, au fost dezvoltate mai multe tipuri de credite:

- Credit imobiliar;

- Credit auto;

- Credite cu ipoteca;

- Credite de nevoie personale;

Toate aceste credite sunt oferite de banci sau de institutii financiare nebancare si sustin o dezvoltare constanta a societatii. Asta nu inseamna ca nu pot fi si daunatoare. Un simplu credit de nevoi personale care este luat fara o analiza atenta a posibilitatilor tale financiare, fara o evaluare banala a veniturilor tale obisnuite si a ratelor lunare ale creditului poate sa devina o povara uriasa pentru bugetul unei familii.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iei un credit de nevoi personale?

Atunci cand ai nevoie de bani, alegerea unui credit de nevoi personale este o solutie naturala si eficienta. Pentru a te bucura din plin de el trebuie sa ai in vedere cateva lucruri:

- Ia creditul doar atunci cand ai o nevoie reala! Creditul de nevoi personale nu este un instrument rational pentru achizitia de haine, telefoane sau alte produse ce isi pierd rapid valoarea!

- Ia creditul atunci cand ai o oportunitate reala de a investi in viitorul tau. Creditul de nevoi personale poate fi o solutie excelenta in momentele in care ai descoperit o oportunitate reala de business;

- Asigura-te ca ai surse financiare pentru a putea plati inapoi creditul. Din pacate, foarte multi oameni aleg sa imprumute bani fara a avea un venit stabil. Intarzierea platii ratelor inseamna o indatorare excesiva prin dobanzi si penalizari, ceea ce poate crea o situatie extrem de neplacuta.

Daca respecti aceste 3 reguli, creditul de nevoi personale si toate celelalte tipuri de credite sunt instrumente extrem de eficiente, pe care le poti folosi pentru imbunatatirea situatiei tale financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb