ADVERTORIAL Transilvania Broker a lansat oferta publică în vederea listării pe Bursa de Valori Bucureşti

Piaţa de Capital / 23 octombrie 2017

Transilvania Broker a lansat oferta publică în vederea listării pe Bursa de Valori Bucureşti

Brokerul de asigurări Transilvania Broker a publicat vineri pe site-ul companiei, pagina de listare pe bursă, oferta publică iniţială secundară de vânzare a acţiunilor existente pe piaţa reglementată a BVB, ofertă ce poate atinge valoarea de 2 milioane de euro, precum şi data de Marţi 24.10.2017, ca dată de început pentru subscrierile în cadrul Ofertei.

Prin cadrul acestei listări, Transilvania Broker devine primul broker de asigurare din România care se listeaza pe Bursa de Valori Bucureşti, fapt care o face să fie ţinta multor investitori care au ca strategie diversificarea portofoliului pe segmente de piaţă.

Oferta constă într-un număr de 625.000 de acţiuni existente şi reprezintă 25% din capitalul social al companiei, capital deţinut momentan de cei 2 acţionari, Gabriel Login 60% şi Dan Niculae 40%.

Preţul de subscriere în cadrul Ofertei este între 12 lei / acţiune şi 15,5 lei / acţiune, iar perioada de derulare a ofertei este între 24.10.2017 şi 02.11.2017.

De asemenea, Transilvania Broker vine cu o oferta foarte tentantă pentru investitori în primele zile ale ofertei. Investitorii interesaţi de acţiunile companiei pot beneficia de următoarele discounturi:

- în primele 2 zile, discountul este de 7%,

- în zilele 3-5 discountul este de 3%,

- pentru ultimele 3 zile, discountul este de 0%.

În cazul unei suprasubscrieri ale ofertei, alocările vor fi pro-rata, iar investitorii care au plasat ordine sub preţul ofertei nu vor avea alocări şi li se va returna suma subscrisă în termen de 5 zile.

Situată pe locul 3 în piaţa brokerilor de asigurare din România, Transilvania Broker este multiplă câştigătoare a premiilor de performanţă pentru activitatea desfăşurată. Compania deţine o reţea de peste 1.500 de colaboratori în toată ţara şi un portofoliu crescut la peste 900.000 clienţi unici, în anul 2016, persoane fizice şi juridice.

În anul 2016 societatea a intermediat prime de peste 360 mil. lei ajungând la un venit de 62.49 mil lei şi un profit de 3.6 mil lei.

Tot în acest an compania deţinea 5.8% din piaţa de brokeraj în asigurări, piaţă cu o valoare de peste 6 miliarde lei.

În perioada 2014 - 2016, piaţa de brokeraj în asigurări a înregistrat o creştere constantă a cotei de piaţă, ajungând la 66% din piaţa asigurărilor de peste 9 miliarde lei.

Conform statisticilor publicate de ASF pentru primul semestru al anului 2017, atât piaţa asigurărilor cât şi piaţa de brokeraj în asigurări se află în creştere faţă de anul precedent. Piaţa de asigurări a înregistrat o creştere de 8% în primul semestru al acestui an iar piaţa de brokeraj în asigurări a înregistrat o creştere de 5,42 % în comparaţie cu primul semestru al anului precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb