ADVERTORIAL: Vine o lume nouă - şi este circulară

Media-Advertising / 6 mai 2020

Abraham Liu

Abraham Liu

Huawei: Consolidăm rezistenţa Europei prin crearea unor noi locuri de muncă şi a ecosistemului 5G.

În urmă cu puţin peste două luni, la Concert Noble, o sală superbă din centrul oraşului Bruxelles, am găzduit Recepţia de Anul Nou a societăţii Huawei pentru a sărbători anul care a trecut şi a privi spre viitor, transmite Abraham Liu, reprezentantul principal al companiei Huawei în relaţia cu instituţiile UE | Huawei.

Era o ocazie optimistă - tema era aniversarea a 20 de ani de activitate în Europa anul acesta, sprijinindu-ne pe încrederea pe care ne-au arătat-o partenerii şi clienţii noştri în ultimele două decenii. Ne-am întâlnit cu sute de prieteni vechi şi am legat şi prietenii noi. Acum pare că a trecut mult timp de atunci - doi ani, nu două luni, dat fiind cât de diferită este situaţia actuală.

Nu am fi putut să ne imaginăm că, după doar câteva săptămâni, nu vom mai putea să mergem la birou, să ne ducem copiii la şcoală, să călătorim, să ne petrecem timpul cu prietenii şi apropiaţii noştri sau să le fim alături atunci când sunt bolnavi. Sau, ceea ce este cel mai dureros pentru mult prea mulţi dintre noi, că nu vom putea să îi ţinem de mână atunci când îşi dau ultima suflare. Dar aceasta este situaţia acum, în Europa şi în întreaga lume.

Va fi necesar ca economiile să repornească rapid, astfel încât nimeni să nu fie lăsat de izbelişte.

Ni se spune că acesta este"noul normal". Din nefericire, acest lucru este adevărat momentan. O parte din aceste circumstanţe vor dura mult timp, o parte din ele vor fi mai puţin permanente. Cu toate acestea, un lucru nu s-a schimbat - sentimentul pe care l-am exprimat în acea seară înaintea invitaţilor noştri la Bruxelles - angajamentul nostru faţă de Europa - acum mai mult ca niciodată.

Atunci când depăşim în sfârşit această criză - şi vom reuşi cu siguranţă să facem acest lucru împreună - economiile vor trebui să repornească rapid, astfel încât nimeni să nu fie lăsat de izbelişte, şi astfel încât pierderile inevitabile de locuri de muncă să fie minimizate.

Este obligaţia companiilor globale cum ar fi Huawei să contribuie şi ele la procesul de regenerare şi reînnoire.

Săptămile trecută, Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că Europa"va avea nevoie de o investiţie masivă pentru repornirea economiilor noastre". Se vorbeşte despre un nou "Plan Marshall pentru Europa". Este clar că guvernele sunt cele care vor trebui să ajungă la un acord în acest sens, dar cred că este obligaţia companiilor globale cum ar fi Huawei să contribuie şi ele la procesul de regenerare şi reînnoire. Putem să ajutămşi vrem să ajutăm.

Multe persoane din toată Europa - la fel ca în China - şi-au pierdut locurile de muncă; vor fi multe persoane care vor trebui să o ia de la capăt - şi acestea trebuie să aibă la dispoziţie cea mai bună conectivitate şi cele mai bune instrumente digitale. În plus, trebuie să aibă oportunităţi de angajare şi perspective profesionale. Este posibil să intrăm şi să ieşim din izolare şi să se impună şi să se ridice restricţii foarte mult timp, drumul pe care îl avem de parcurs va fi lung şi întortocheat. Din acest motiv, din punctul meu de vedere, este extrem de important să subliniem faptul că ne consolidăm angajamentul faţă de Europa în această perioadă dificilă. Vom crea mai multe locuri de muncă pentru europeni. De exemplu, în seara în care a avut loc recepţia noastră de primăvară am anunţat faptul că intenţionăm să construim o fabrică pentru producerea de echipamente 5G aici în Europa - 5G pentru Europa fabricat în Europa - şi căutăm în continuare persoane talentate din întregul Continent care să ni se alăture.

Pandemia de coronavirus a scos la iveală diferenţele mari în materie de conectivitate şi economii digitale din întreaga lume, inclusiv din Europa. Pentru mulţi copii, educaţia a fost perturbată grav şi mulţi nu pot să o continue online - acest lucru va agrava inegalităţile pe viitor dacă nu reuşim să umplem această lacună în materie de oportunităţi digitale pentru tinerii noştri. Acest lucru arată că este necesar să ne mişcăm rapid după această perioadă, investind în soluţii noi de conectivitate, cum ar fi 5G.

Guvernele vor avea multe datorii, astfel încât situaţia va fi dificilă. Va fi necesar să se înfiinţeze afaceri noi şi ca acestea să crească. Vor exista moduri de lucru noi. Va fi necesar să se creeze locuri de muncă noi - şi guvernele vor şti că, în 2020 şi pe viitor - nu există niciun mod mai bun de a crea valoare socială şi economică decât investirea într-un model puternic care este atât ecologic, cât şi digital. De exemplu, este posibil ca anumitor magazine mici să le fie greu să îşi redeschidă locaţiile după câteva luni de izolare. Cu toate acestea, dacă au acces la un ecosistem digital care le permite să îşi continue cel puţin o parte din activitate, acest lucru ar putea să schimbe dramatic situaţia atât pentru companie şi angajaţii ei, cât şi pentru modelul economic european, care este alcătuit la rândul lui din multe părţi componente. Aceste părţi componente - întreprinderi mici şi mijlocii - creează o valoare imensă pentru societate per total. Tehnologia nu există în vid, este doar un instrument care poate fi folosit de oameni.

Haideţi să profităm de această perioadă pentru a crea un exemplu european de economie circulară.

Dacă îmi permiteţi să fiu puţin optimist, am putea să analizăm în această perioadă moduri în care am putea proceda mai bine pe viitor. Am putea să reexaminăm mecanismele şi structurile societăţilor noastre. Dacă trebuie să ne reproiectăm economiile, haideţi să ne străduim să le facem mai eficiente, mai puţin risipitoare, cu produse mai sustenabile şi mai multe oportunităţi pentru toată lumea. Haideţi să profităm de această perioadă pentru a crea un exemplu european de economie circulară. Un model pentru o lume nouă a afacerilor. O Europă mai rezistentă. O Uniune Europeană care este gata să conducă. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că acesta este momentul în care trebuie "să lăsăm deoparte diviziunile, disputeleşi acuzaţiile din trecut. Este momentul să fim pregătiţi pentru această lume nouă".

Momentul acela va sosi. Pare îndepărtat acum, când stăm închişi în casele noastre, dar va sosi. Şi dacă învăţăm să avem încredere unii în alţii, să ne ajutăm unii pe alţii şi să învăţăm unii de la alţii, Europa - şi întreaga lume - poate să fie un loc mai sigur şi mai egal. Şi acel moment va sosi mai curând decât ne aşteptăm.

sursa:https://www.politico.eu/sponsored-content/a-new-world-is-coming-and-its-circular/

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb