Aerostar - profit în scădere cu 17%, în primele nouă luni ale anului

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 10 noiembrie 2023

Aerostar - profit în scădere cu 17%, în primele nouă luni ale anului

Cheltuielile au crescut într-un ritm mai accelerat decât veniturile

"Pentru industria de aviaţie există provocări legate de preţurile volatile, personalul calificat, lanţurile de aprovizionare şi inflaţia", conform companiei

Aerostar Bacău (ARS) a obţinut, în primele nouă luni ale anului, un profit net de 61,1 milioane de lei, cu 17% sub cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, chiar dacă veniturile din exploatare au urcat cu 21%, până la 394,3 milioane lei, conform rezultatelor publicate astăzi de companie, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"În primele nouă luni ale anului 2023 s-a identificat o redresare a traficului aerian iar incertitudinile economice nu au atenuat dorinţa de a călători, chiar dacă preţurile biletelor au crescut din cauza preţurilor la combustibil. Cu toate acestea, în continuare pentru industria de aviaţie există provocări în ceea ce priveşte preţurile volatile, personalul calificat, lanţurile de aprovizionare şi inflaţia. Creşterea costurilor de producţie cât şi inflaţia generală produc incertitudine asupra costurilor viitoare", se menţionează în raport.

Potrivit documentului, lanţul global de aprovizionare continuă să aibă impact asupra industriei prin deficitul de capacitate pe termen scurt şi deficienţe la livrare, cât şi schimbări impuse pentru a umple golurile cauzate de tensiunile geopolitice actuale şi de provocările experimentate în timpul pandemiei.

Pentru primele nouă luni ale anului, Aerostar a raportat cheltuieli de exploatare de 342,9 milioane lei, cu 34% peste cele din intervalul ianuarie-septembrie 2022. Cheltuielile materiale s-au ridicat la 166,8 milioane lei, cu 46% peste cele din primele nouă luni ale anului trecut, în vreme ce cheltuielile cu beneficiile angajaţilor au fost de 125,8 milioane lei, în creştere cu 19% pentru aceeaşi perioadă de raportare.

În aceste condiţii, compania a avut, în intervalul ianuarie-septembrie a acestui an, un profit din exploatare de 51,4 milioane lei, cu 28% sub cel din primele nouă luni ale anului trecut, rezultat la care s-a adăugat un profit din activitatea financiară de 16,4 milioane de lei.

La jumătatea anului, Aerostar Bacău, emitent a cărui evaluare bursieră se ridică la aproape 1,3 miliarde de lei, era deţinut în proporţie de 71,5% de Iarom Bucureşti, în timp ce Evergent Investments avea 15,2% din companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb