Afacerile AdePlast au crescut cu peste 10% în primele trei luni

Ziarul BURSA #Companii / 13 aprilie 2016

Producătorul român de materiale de construcţii AdePlast, deţinut de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a înregistrat o creştere de peste 10% a cifrei de afaceri în primul trimestru din 2016, potrivit unui comunicat al companiei.

"În primele trei luni din 2016, am reuşit o creştere pe zona de polistiren de 56 de procente faţă de anul trecut. Este din ce în ce mai clar că piaţa se educă, o serie de clienţi care migraseră în anii trecuţi spre preţul cel mai mic se întorc acum la preţul corect, cu garanţia că produsul este conform cu specificaţiile de pe etichetă", a declarat Marcel Bărbuţ, CEO al AdePlast.

Potrivit sursei citate, evoluţia vânzărilor companiei se datorează, în primul rând, demarării la timp a programelor de reabilitare termică, proces început anul acesta din februarie, dar şi temperaturilor favorabile lucrărilor de construcţii. "Pentru prima dată de la debut, lucrările care se înscriu în programul naţional de reabilitare termică au început cum trebuie, adică din februarie. Noi avem deja ocupată integral capacitatea de producţie în fabricile de polistiren de pe cele trei platforme AdePlast şi ne vedem obligaţi să livrăm preferenţial, mai întâi clienţiilor pe care îi numim tradiţionali, adică cei care au stat alături de noi şi în anii grei, iar celorlalţi doar când avem marfă disponibilă", a spus Marcel Bărbuţ, precizând că evoluţia AdePlast din primele trei luni vine după un 2015 destul de dificil, când compania a renunţat la afacerea de producţie de polistiren extrudat, chiar la începutul anului.

"Am pus pe picioare şi producţia de polistiren extrudat în anii trecuţi, dar acolo nu se dorea performanţă, prin urmare am decis să renunţăm la colaborare. Asta ne-a afectat creşterea cifrei de afaceri în 2015, în schimb profitul a crescut cu 16,5 procente, până la 14,6 milioane de lei. Pentru anul în curs,vrem să menţinem rata de creştere", a mai spus Marcel Bărbuţ.

În 2015, AdePlast a avut o cifră de afaceri de 306,5 milioane de lei şi EBITDA de 47,7 milioane lei, în creştere cu 13,3 procente, faţă de anul precedent. Compania deţine în ţară trei platforme industriale pentru producţia de materiale de construcţii - în Oradea, Ploieşti şi Roman.

La Oradea, capacitatea de producţie este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone / an vopsele şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă şi capacitatea de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o linie de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.

La Roman, AdePlast deţine o zonă industrială, care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate, cu o capacitate de 450.000 de tone / an, şi o linie de producţie de polistiren expandat, cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb