ZIARUL BURSA

13 aprilie 2016
Ediţia din 19.10.2024
Legea Dării în plată a fost adoptată de Parlament

Legea Dării în plată a fost adoptată de Parlament

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 13 aprilie 2016

Actualizare 17:38 Dan Suciu: "Legea privind darea în plată nu are un caracter social atât de pronunţat cât ar fi dorit Guvernul"

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat astăzi că, din păcate, Legea privind darea în plată nu are un caracter social atât de pronunţat cât ar fi dorit Executivul, transmit surse din presă.

Actualizare 17:05 CPBR solicită instituţiilor abilitate să sesizeze CCR în legătură cu Legea dării în plată

Actualizare 16:57 ARB: "Comunitatea bancară rămâne la aceeaşi părere conform căreia legea dării în plată va avea un impact negativ asupra stabilităţii financiare"

Actualizare 16:39 Alina Gorghiu: "PNL a reuşit să promoveze darea în plată, azi mulţi se vor proclama susţinători eterni"

Actualizare 16:32 Monica Calu, Asociaţia Parakletos: "Adoptarea Legii dării în plată - o eliberare a datornicilor din anumite contracte de împrumut mult prea împovărătoare"

Actualizare 15:33 Dragnea: "Prin Legea dării în plată am vizat şi înţelegerea de către sistemul bancar a unui rol civic"

Actualizare 13:05

Legea Dării în plată a fost aprobată în plenul Camerei deputaţilor, urmând să fie trimisă din nou la promulgare.

Legea a trecut cu 207 voturi "pentru", un vot împotrivă şi o abţinere.

Iniţiatorul legii, Daniel Zamfir a spus: "Este o manipulare ordinară să spui că Legea dării în plată aruncă în aer sistemul bancar".

Actualizare 11:10 Zamfir: "Darea în plată - o lege care va aduce echilibru în raporturile dintre clienţi şi bancă"

Dan Suciu

Guvernul renunţă la ordonanţa salarizării

S.A.Macroeconomie / 13 aprilie 2016

Actualizare 17:17 Suciu: "Discuţiile pe salarizare vor începe pe alte baze, cu sau fără doamna Costea"

Discuţiile legate de salarizarea bugetarilor vor începe pe alte baze, cu sau fără ministrul Muncii, Ana Costea, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, informează surse din media.

"Primul pachet privind legile securităţii naţionale poate fi votat în iunie de Parlament"

KLAUS IOHANNIS: "Primul pachet privind legile securităţii naţionale poate fi votat în iunie de Parlament"

Andrei StanPolitică / 13 aprilie 2016

Actualizare 15:40 Klaus Iohannis: "Un parlament puternic exercită efectiv şi eficient controlul asupra instituţiilor"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că un parlament puternic exercită "efectiv şi eficient" control nu numai asupra serviciilor secrete, ci şi pentru celelalte instituţii care se află sub controlul său.

Actualizare 15:32 Klaus Iohannis propune înfiinţarea unei comisii speciale pentru elaborarea pachetului de legi privind securitatea naţională

Actualizare 15:25 Klaus Iohannis: Primul pachet privind legile securităţii naţionale poate fi votat în iunie de Parlament

"Legea insolvenţei persoanelor fizice se va aplica din iunie"

DEPUTAŢII DIN COMISIA JURIDICĂ AU VOTAT: "Legea insolvenţei persoanelor fizice se va aplica din iunie"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 13 aprilie 2016

Legea insolvenţei persoanelor fizice se va aplica de la întâi iunie anul acesta, dacă şi plenul Camerei Deputaţilor va vota la fel ca deputaţii din Comisia Juridică.

Deputaţii jurişti au stabilit că aplicarea iniţiativei ce reglementează falimentul personal nu trebuie să aştepte până la finalul anului în curs, aşa cum a hotărât Guvernul, ci doar până la 31 mai 2016.

Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, care este for decizional, ne-a declarat: "Senatul a respins Ordonanţa prin care Executivul a prorogat Legea insolvenţei persoanelor fizice, dar noi am zis să mai lăsăm un timp pentru aprobarea normelor metodologice şi am votat ca legea să intre în vigoare la întâi iunie".

ASF: Consolidarea valorii nominale la Confecţii Vaslui, de natură a prejudicia acţionarii

ACEEAŞI SPEŢĂ, ABORDĂRI DIFERITE ALE SUPRAVEGHETORULUI ASF: Consolidarea valorii nominale la Confecţii Vaslui, de natură a prejudicia acţionarii

A.A.Piaţa de Capital / 13 aprilie 2016

Consolidarea valorii nominale la "Confecţii Vaslui" (lis-tată pe piaţa Sibex) este de natură a prejudicia interesele acţionarilor, consideră Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care a cerut conducerii companiei să informeze acţionarii în acest sens, conform unui raport publicat de emitent.

Liderul din '90 al Pieţei Universităţii, candidat la Primăria Capitalei

DUPĂ RETRAGEREA LUI ORBAN, LIBERALII SCHIMBĂ MACAZUL Liderul din '90 al Pieţei Universităţii, candidat la Primăria Capitalei

A.A.Politică / 13 aprilie 2016

Actualizare 16:04 Dragnea, despre candidatura lui Munteanu: "Suntem rezervaţi în a comenta, este a treia variantă a PNL"

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat astăzi că social-democraţii vor aştepta finalizarea procedurilor pentru a comenta candidatura PNL la Primăria Capitalei, amintind că Marian Munteanu este o a treia variantă propusă de liberali, după Cristian Buşoi şi Ludovic Orban, informează surse din presă.

Actualizare Marian Munteanu: "În biografia mea nu există ceva de care să-mi fie ruşine"

Camera deputaţilor a respins legea pensiilor speciale pentru aleşii locali

Camera deputaţilor a respins legea pensiilor speciale pentru aleşii locali

Diana PopescuPolitică / 13 aprilie 2016

Actualizare 15:40 Alina Gorghiu: "Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru aleşii locali nu are nicio şansă să treacă de Parlament"

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, consideră că proiectul de lege privind pensiile speciale pentru aleşii locali nu are nicio şansă să treacă de Parlament, conform unor surse din presă.

Riscurile la adresa stabilităţii financiare sunt în creştere

FMI: Riscurile la adresa stabilităţii financiare sunt în creştere

D.P.Internaţional / 13 aprilie 2016

Pieţele financiare globale s-au calmat după recentele turbulenţe, însă mai e mult de făcut pentru a se asigura stabilitatea financiară pe plan mondial, pe fondul încetinirii creşterii economice, a scăderii preţurilor la materiile prime şi a temerilor privind evoluţia Chinei, se arată în Raportul de stabilitate financiară globală publicat miercuri de Fondul Monetar Internaţional (FMI), transmite Reuters.

PROIECTUL LEGII RCA Mulţumirea transportatorilor a ţinut o săptămână

PETRE BARACPolitică / 13 aprilie 2016

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a contestat ieri proiectul de lege RCA pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a transmis în Parlament, după ce, în urmă cu doar o săptămână, transportatorii se arătau "mulţumiţi" că ASF a preluat o parte din propunerile lor în noul act normativ.

Aro Palace a stabilit preţul minim pentru vânzarea Cetăţii Braşovului - 3,3 milioane de euro

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 13 aprilie 2016

Acţionarii companiei Aro Palace au decis săptămâna trecută preţul minim cu care va fi vândută Cetatea Braşovului, în cazul în care procesul în ceeea ce priveşte proprietatea acesteia va fi câştigat de compania hotelieră. Potrivit deciziei acţionarilor, preţul cu care va fi vândută Cetăţuia este de minim 3,3 milioane de euro, la care se adaugă TVA.

"Alcoa" taie 1.000 de posturi

"Alcoa" taie 1.000 de posturi

ALINA VASIESCUInternaţional / 13 aprilie 2016

"Alcoa" Inc., cel mai mare producător de aluminiu din SUA, va disponibiliza 600 de posturi de la divizia de inginerie şi soluţii în primul trimestru, iar alte 400 de disponibilizări sunt planificate pentru restul anului curent.

Proiect de infrastructură al Ministerului Transporturilor: metrou şi tren până la Otopeni

MARIANA IONIŢĂ, MT: Proiect de infrastructură al Ministerului Transporturilor: metrou şi tren până la Otopeni

A.M.Companii / 13 aprilie 2016

Ministerul Transporturilor (MT) va lansa, în perioada următoare, un mare proiect de infrastructură de regenerare urbană, ce va include Magistrala 6 de metrou care va uni Aeroportul International Henri Coanda cu Gara de Nord, precum şi definitivarea caii ferate ce va ajunge direct la cel mai important aeroport al României, a declarat, ieri, Mariana Ioniţă, director general al Ministerului Transporturilor, în cadrul unei conferinţe.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

"Vivendi" cumpără 15% din "Fnac"

ALINA VASIESCUInternaţional / 13 aprilie 2016

"Vivendi" SA, grupul media condus de Vincent Bollore, a decis să cumpere 15% din retailerul francez de cărţi şi CD-uri "Fnac", în condiţiile în care caută achiziţii ca să-şi cheltuiască lichidităţile.

Fluctuaţii pe pieţele europene

Fluctuaţii pe pieţele europene

ALINA VASIESCUInternaţional / 13 aprilie 2016

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au fluctuat ieri, câştiguri fiind înregistrate în sectorul minier şi, parţial, în cel bancar, iar declin în domeniul articolelor de lux.

Olimpiada braziliană este "bântuită" de probleme

Olimpiada braziliană este "bântuită" de probleme

O.D.Sport / 13 aprilie 2016

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Rio din această vară au parte de veşti proaste în fiecare săptămână. Virusul Zika este departe de a fi învins, mai mult specialiştii recunosc că lucrurile stau mult mai rău decât se credea iniţial, iar...

SIBEX Din nou activitate pe ATS-ul Sibex

S.N. Piaţa de Capital / 13 aprilie 2016

După o perioadă "aridă", în care volumele de pe piaţa spot administrată de Sibex au lipsit sau au fost foarte reduse, cea de-a doua şedinţă a săptămânii curente a adus schimburi mai însemnate pe ATS-ul operatorului.

Laurenţiu Ciurel poate reveni la CE Oltenia

DECIZIA INSTANŢEI: Laurenţiu Ciurel poate reveni la CE Oltenia

ANDREI MURGULEŢCompanii / 13 aprilie 2016 /

Tribunalul Gorj a decis luni, că hotărârea Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia din decembrie 2015, de a-l revoca din funcţie pe directorul general din acel moment al Complexului, Laurenţiu Ciurel, este nulă, din cauza faptului că acesta nu...

MACRONEWSLETTER 13 aprilie 2016

MACRONEWSLETTER 13 aprilie 2016

Internaţional / 13 aprilie 2016

Preţurile de consum din Norvegia şi-au accelerat peste aşteptări creşterea anuală şi în martie 2016, până la 3,3%, de la 3,1% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,5%.

OPINII Despre

MIHAI ANTONESCUMiscellanea / 13 aprilie 2016

După cum am învăţat în cursul primar, Valahia a avut un singur mare constructor, Manole.

REVISTA PRESEI 13.04.2016

Willy HomnerRevista Presei / 13 aprilie 2016

ADEVARUL 

Marian Munteanu - candidatul PNL la Capitală

Marian Munteanu revine în politică, direct în postura de candidat al PNL pentru Primăria Capitalei. Forţaţi să vină cu un candidat peste noapte după retragerea lui Ludovic Orban pe motive...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 13.04.2016

V.R.Revista Presei / 13 aprilie 2016

FINANCIAL TIMES

FCA propune schimbarea procesului de listare

Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) a publicat un raport interimar privind piaţa de investment & corporate banking, analizând modalităţile de creştere a competiţiei...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo