SCANDAL PE SALARIILE BUGETARILOR Ministrul Muncii, gata să demisioneze dacă proiectul salarizării unitare nu este retras

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 13 aprilie 2016

Ministrul Muncii, gata să demisioneze dacă proiectul salarizării unitare nu este retras

Sindicalişti: Ministrul Muncii a decis retragerea proiectului privind salarizarea în sectorul bugetar

Liderii principalelor organizaţii sindicale au anunţat ieri că ministrul Muncii, Ana Costea, a decis retragerea proiectului Ordonanţei privind salarizarea în sectorul bugetar.

Bogdan Hossu, preşedintele CNS Cartel Alfa, a declarat, ieri,la finalul discuţiilor de la Ministerul Muncii: "Ministrul Muncii, doamna Ana Costea, şi-a asumat răspunderea de a retrage în mod oficial din cadrul Guvernului acest act normativ. Este un pas înainte în vederea rezolvării problemelor pe care noi le-am semnalat.(..) este un act normativ care trebuie dezvoltat foarte clar chiar dacă este vorba de condiţionări financiare şi de a-l face funcţional şi a corecta disfuncţionalităţi constatate la legea actuală de salarizare".

De asemenea, potrivit lui Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Spiru Haret, actualul proiect nu ar face altceva decât să accentueze "starea de haos existentă, din punct de vedere salarial, în sectorul bugetar".

Consilierul ministrului Muncii, Cosmin Andreica, a declarat, ieri , că Ministrul Muncii este dispus să îşi dea demisia dacă proiectul salarizării bugetare nu va fi retras astăzi de către Guvern.

Andreica a spus: "Această Ordonanţă de urgenţă nu a reuşit să satisfacă nevoile partenerilor sociali şi nevoile existente în momentul de faţă pentru eliminarea disfuncţionalităţilor, doamna ministru (ministrul Muncii, Ana Costea n.r.) şi-a asumat retragerea acestui proiect. Doamna ministru a precizat că, în situaţia în care nu se va lua act de faptul că dumneai nu susţine această Ordonanţă de Urgenţă, este dispusă să îşi depună mandatul. Până la urmă noi asigurăm partea tehnică a acestei legi, iar în cazul în care se încearcă variante care nu au cum să satisfacă obiectivele propuse, nu avem cum să le susţinem şi să fim de acord cu ele. În condiţiile în care proiectul nu va fi retras mâine (miercuri - n.r.) doamna ministru îşi va da demisia".

Mai mulţi miniştri şi consilieri guvernamentali care au lucrat la redactarea proiectului de ordonanţă privind salariile bugetarilor aveau programată o întâlnire, aseară, după discuţiile cu sindicaliştii de la Ministerul Muncii, conform unor surse oficiale, citate de Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb