FOTBAL ŞI BANI Un sfert de miliard pentru două transferuri. Strategie sau megalomanie!?

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 13 aprilie 2016

Un sfert de miliard pentru două transferuri. Strategie sau megalomanie!?

Clubul francez Paris Saint Germain se pregăteşte să bată toate recordurile în materie de transferuri. Echipa patronată de Şeicul Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani, emirul statului Qatar, este dispusă să cheltuie în această vară 250.000.000 de euro pentru transferurile a doi jucători: brazilianul Neymar şi portughezul Cristiano Ronaldo. Suma este una imensă, în plus clubul este dispus să le plătească celor doi salarii de peste 65.000.000 de euro pe sezon. În acest moment PSG domină clar competiţia internă, este deja campioană a Franţei cu cinci etape înainte de final, investiţiile fiind făcute pentru viitorul sezon al Ligii Campionilor, mai ales că actuala vedetă a echipei, suedezul Zlatan Ibrahimovic, a anunţat că va pleca în Anglia la sfârşitul acestui sezon.

Conform Sky Sports, care citează surse din presa spaniolă, Cristiano Ronaldo ar fi ajuns la un acord cu PSG, după ce s-a întâlnit cu preşedintele clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, rămânând doar ca cele două cluburi să ajungă la un acord. Cristiano Ronaldo are o clauză de reziliere de un miliard de euro, dar nu se pune problema ca aceasta să fie activată, mai ales că Real Madrid doreşte să reclădească echipa din sezonul următor, iar portughezul de 31 de ani nu mai face parte din planurile de viitor, chiar dacă mai are contract până în 2018. Dacă în toamna trecută Real Madrid a refuzat o ofertă de 125.000.000 de euro, venită tot de la PSG, acum clubul pare dispus să accepte jumătate din această sumă în schimbul jucătorului. Cristiano Ronaldo doreşte să se mute la Paris pentru un contract de 25.000.000 de euro pe sezon, acum, la Real, câştigând "doar" 17.000.000 euro pe an. Ronaldo a sosit la Madrid în vara anului 2009, de la Manchester United, în urma unui transfer de 94.000.000 euro, cea mai mare valoare la vremea respectivă.

O altă lovitură pregătită de francezi îl vizează pe brazilianul Neymar. În cazul acestuia cifrele sunt mult mai mari, vârsta jucătorului, 24 de ani, cântărind greu în balanţa negocierilor. Conform cotidianului brazilian "UOL", conducatorii lui PSG au decis să plătească Barcelonei 190.000.000 de euro, clauza de reziliere a contractului lui Neymar, şi să-i plătească acestuia un salariu anual de 40.000.000 de euro. Aflat sub contract cu Barcelona până în 2018, Neymar este nemulţumit de salariul pe care îl încasează în acest moment, 11.000.000 euro. Clubul catalan i-a propus o prelungire a înţelegerii până în 2021, urmând ca jucătorul să primească 16.000.000 euro pe sezon. În momentul transferului fotbalistului brazilian de la FC Santos, conducerea clubului din Barcelona a declarat că a plătit pentru Neymar 57.000.000 euro. Ulterior, în urma unor investigaţii ale fiscului spaniol, s-a ajuns la concluzia că dacă se însumează toate clauzele, bonusurile şi donaţiile către diverse fundaţii, Barcelona a plătit nu mai puţin de 111.000.000 euro pentru jucător, ceea ce ar fi cel mai costisitor transfer din istorie. Francezii de la PSG sunt dispuşi să spulbere aceste recorduri şi să-şi asume acest lucru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb