DUPĂ RETRAGEREA LUI ORBAN, LIBERALII SCHIMBĂ MACAZUL Liderul din '90 al Pieţei Universităţii, candidat la Primăria Capitalei

A.A.
Ziarul BURSA #Politică / 13 aprilie 2016

Liderul din '90 al Pieţei Universităţii, candidat la Primăria Capitalei

Actualizare 16:04 Dragnea, despre candidatura lui Munteanu: "Suntem rezervaţi în a comenta, este a treia variantă a PNL"

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat astăzi că social-democraţii vor aştepta finalizarea procedurilor pentru a comenta candidatura PNL la Primăria Capitalei, amintind că Marian Munteanu este o a treia variantă propusă de liberali, după Cristian Buşoi şi Ludovic Orban, informează surse din presă.

"Aş vrea să nu comentez deocamdată, pentru că am vorbit şi cu colegii mei, am vrea să comentăm după ce se încheie perioada de depunere a candidaturilor, pentru că nu suntem siguri că rămâne domnul Marian Munteanu la PNL. Este a treia variantă şi, deja, e ca în povestea aceea cu Petrică şi lupul. Deci, aşteptăm la final şi atunci putem avea un punct de vedere. (...) Sunteţi dumneavoastră siguri că până săptămâna viitoare mai e dumnealui candidat? A fost domnul Buşoi, a fost domnul Orban, acum a venit a treia variantă. (...) Fiind deja a treia variantă suntem rezervaţi să mai comentăm", a spus preşedintele PSD, la Palatul Parlamentului.

Liviu Dragnea a precizat că pentru social-democraţi sunt importanţi şi contracandidaţii, dar mai importantă este strategia proprie de campanie.

"Am înţeles şi încercarea lor (a liberalilor, n.r.) disperată de a arunca pe piaţă, imediat când au început ei discuţiile despre schimbarea candidaturii, că o schimbăm şi noi pe Gabriela Firea. Nu a fost nicio discuţie în partid, nu mai făceam faţă, spuneam la toate instituţiile de presă, dezminţeam că nu e nimic şi că totul s-a născut dintr-o minciună şi cu toate acestea zvonurile continuau", a menţionat Dragnea.

Liderul PSD a reiterat faptul că partidul pe care îl conduce va merge în continuare cu Gabriela Firea drept candidat la PMB.

(S.A.)

--------

Actualizare Marian Munteanu: "În biografia mea nu există ceva de care să-mi fie ruşine"

Marian Munteanu, noul candidat al PNL în cursa pentru Primăria Capitalei, a declarat aseară, după validarea sa în BPN al liberalilor, că în biografia lui nu se regăseşte nimic de care să-i fie ruşine sau care să-i aducă prejudicii de credibilitate.

"Cu domnul Măgureanu, ca şi cu alţi lideri ai alianţei din anul 2000 am discutat foarte puţin, pentru că acolo era o echipă politică. Eu personal am avut negocieri cu dânşii pentru că am sperat să poată fi oprit domnul Ion Iliescu, care candida la Preşedinţia României. Din păcate dânşii au văzut altfel lucrurile şi nu am avut posibilitatea unei cooperări. Repet, sunt o persoană care vine din societatea civilă şi vă rog să mă credeţi că ştiu să-mi menţin punctele de vedere şi să mi le apăr. Din acest punct de vedere, mulţi politicieni nu sunt foarte relaxaţi în ceea ce priveşte relaţia cu mine (...). Repet o să dau toate explicaţiile necesare cu privire la orice este legat de trecutul meu, de biografia mea, de activitatea mea, dar vreau să fiţi siguri că nu există nimic în activitatea mea civică, profesională, culturală, ştiinţifică, social-politică de care să-mi fie ruşine sau care să poată constitui un element de natură a aduce prejudicii de imagine, de credibilitate şi aşa mai departe", a declarat Marian Munteanu, întrebat de reporteri despre perioada de colaborare în plan politic cu Virgil Măgureanu, fostul şef al SRI.

Munteanu a invitat presa să verifice toate datele privind biografia sa, precizând că toate aceste aspecte există deja pe pagina sa de internet. "În rest, cu privire la lucrurile constructive, pozitive, poate că acolo ar trebui să ne concentrăm în perioada următoare", a precizat acesta.

Întrebat despre adeziunea sa la PNL, candidatul liberalilor la Primăria Capitalei a spus că va face acest gest, pe care-l consideră formal, în perioada următoare, punctând faptul că el, împreună cu cei din generaţia sa, a avut şi are semnată "o adeziune fermă la democraţie în România, la valorile româneşti".

"Înscrierea ca formalitate o facem exact atunci când este necesar. Ştiu că există nişte chestiuni tehnice. (...) De-abia am finalizat o întâlnire, o să avem discuţii şi cu colegii mei din atâtea asociaţii din Bucureşti. Toate lucrurile acestea vă vor fi comunicate, însă, chiar în zilele următoare", a mai afirmat noul candidat liberal la Primăria Capitalei.

Munteanu a salutat aseară curajul PNL de a se deschide în discuţia şi parteneriatul cu societatea civilă.

"Personal îmi doresc şi sunt convins că o să avem sprijinul întregului PNL pentru o construcţie în sfârşit cu societatea civilă autentică, oamenii care de ani de zile se zbat să aducă în atenţia politicienilor lucruri cu adevărat importante cu care ne confruntăm. Deci tot acest efort al lor să fie încununat de succes. Aceasta este principala mea misiune în acest efort şi sigur împreună cu toţi membrii PNL sperăm ca acest parteneriat să aducă un nou început pentru Bucureşti. Un Bucureşti care să fie o capitală cu care, într-adevăr, nu numai locuitorii săi să se mândrească, să se mândrească toţi cetăţenii români, să se mândrească românii de pretutindeni. Avem nevoie de o capitală cu adevărat românească, reprezentativă, golită şi dezbărată de metehnele şi metodele trecutului. O capitală în care cetăţeanul să aibă posibilitatea să-şi spună cuvântul şi cuvântul său să fie ascultat", a mai spus Marian Munteanu.

În şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, Munteanu a afirmat că liberalii au arătat o "deschidere nemaiîntâlnită faţă de societatea civilă" prin susţinerea sa în cursa electorală, declarându-se "profund legat de bucureşteni".

"Simpla invocare a mea în această discuţie este o onoare pentru mine. Am un respect deosebit pentru PNL - un mare partid al istoriei noastre şi văd în această posibilitate o deschidere până acum în istoria politică recentă faţă de societatea civilă. Văd un început al unui parteneriat între un partid - PNL - şi organizaţiile societăţii civile, care să ducă la o primenire reală a vieţii noastre politice. Este un act de curaj, un act de responsabilitate", a precizat Munteanu.

Acesta a mulţumit conducerii PNL pentru încrederea acordată, subliniind că se simte profund legat de bucureşteni.

"Vă mărturisesc că sunt profund legat de bucureşteni dintotdeauna. Poate cele mai tulburătoare momente din viaţa mea le-am trăit în acest oraş alături de bucureşteni, împreună cu ei. Doresc să ajut atât cât îmi stă în puteri pentru a găsi o soluţie de a stopa revirimentul periculos al societăţii noastre către eventuale zone ale trecutului. Am toată disponibilitatea pentru a găsi cea mai potrivită formulă ca societatea civilă activă, oamenii care doresc binele Bucureştiului să poată fi reprezentaţi în acest context. Am nădejdea că dumneavoastră, în calitate de lideri politici şi conducători ai PNL, veţi şti să găsiţi cele mai bune soluţii pentru a deschide acest parteneriat în formule care să ducă la implementarea cât mai bună a intereselor bucureştenilor şi a cetăţenilor României. Vă mulţumesc şi Doamne ajută!", a conchis noul candidat al liberalilor în cursa pentru Primăria Bucureştiului.

(S.A.)

-----------

Marian Munteanu, fostul lider al studenţilor din Piaţa Universităţii în 1990, este candidatul susţinut de PNL pentru Primăria Capitalei, potrivit unei decizii a comisiei de unificare a PNL, după retragerea din cursă a lui Ludovic Orban, anchetat de DNA, pentru că a cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru campania electorală.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a comentat că liberalii au avut de ales între o candidatură politică şi "un simbol politic" al societăţii civile.

Copreşedintele PNL a mai spus că membrii comisiei de unificare au avut de ales între o candidatură politică -mai multe variante din interiorul PNL- şi varianta la care liberalii au mai apelat la alegerile prezidenţiale, aceea de a opta pentru un lider cu o "dimensiune tehnocrată", sprijinit de societatea civilă.

Alina Gorghiu a mai afirmat că Marian Munteanu este "un simbol al anilor 1990" cu care PNL poate câştiga Primăria Capitalei. Copreşedintele liberal a precizat că Marian Munteanu se va înscrie în PNL.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a precizat: "Ne-am gândit foarte bine şi am spus, ţinând cont de ceea ce ne spun colegii care sunt în teren în aceste zile, că opţiunea pe care o simt, în general, la bucureşteni este aceea de a se îndrepta spre un candidat care să vină din zona societăţii civile. Sigur că ne-am orientat şi spre un om care numai de propesedism nu poate fi acuzat şi suspectat din "90 până acum. Pe de altă parte, nu am auzit să planeze asupra domniei sale vreun nor de vreun fel".

Într-un interviu acordat, anul trecut, ziarului "BURSA", Marian Munteanu a spus, cu privire la starea ţării după 25 de ani de tranziţie spre democraţie: "România a cunoscut o agresiune cumplită în aceşti ani, iar românii au fost furaţi, minţiţi şi înşelaţi de o grupare politică trans-partinică, formată din indivizi fără scrupule şi apărată mediatic de o mafie propagandistică ticăloasă.

Aproape tot ce a fost menţinut sau creat în anii anteriori, cu sacrificii şi suferinţe, a fost irosit, furat sau vândut pe nimic. Resursele umane şi materiale ale ţării au fost batjocorite şi risipite şi, poate lucrul cel mai grav, educaţia şi cultura au fost dezorganizate şi compromise - fie prin dezinteres, fie prin promovarea unor pseudovalori şi a unor administratori incapabili. Rezistăm încă doar datorită vitalităţii incredibile a acestui popor şi a unui număr relativ restrâns de lideri responsabili, care au rămas loiali României şi românilor".

Întrebat cu ce se ocupă, domnia sa spunea, în martie 2015: "Din punct de vedere profesional, caut să finalizez o serie de cercetări etnologice şi antropologice, la care lucrez de mulţi ani. În acelaşi timp, colaborez, periodic, cu unele entităţi private, fiind consultant în management şi design organizaţional, resurse umane şi alte domenii din aria mea de expertiză.

Pe plan civic, particip la acţiuni de reconciliere şi dialog în cadrul unor structuri neguvernamentale internaţionale, în principal în relaţia cu SUA, UE şi ţările din Sud-Estul Europei.

Urmăresc cu destulă atenţie evenimentele politice, dar nu sunt implicat în activitatea niciunui partid".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Am mai vorbit si eu cu securisti-nu colaborator-si e greu de spus daca nu m-am facut vinovat doar numai stand de vorba cu ei. Este imposibil de prevazut ce gindesc cu adevarat si cind te vor lovi.Sunt deformati profesional.Acum sau mai tarziu Marian Munteanu va avea o problema legat de colaborarea politica cu Magureanu

    1. E un punct de vedere interesant.

      De acord nu este om pur din societate. 

    Felicitari Pnl ca ati luat un om din societatea civila.

    Asa trebuie sa faceti peste tot in tara. 

    Si eu as intra asa in Pnl. Aici la mine candideaza un fost primar 74 de ani, 3 mandate, amante ... 

    As candida independent nici o sansa, asa ca ii las pe ei. 

    Candideaza un tanar de varsta mea e de la psd, de treaba, echipa acceptabila dar ...( am votat cu psd doar sa nu iasa Vadim ). 

    Asa ca ce sa fac sa votez omul sa votez partidul sau sa aleg altul(a) ?

    1. Voteaza omul! Omul schimba lucrurile. Restul sunt prejudecati. Candidati la Consiliu, sustineti oamenii in care credeti, ei pot schimba si conceptiile din partide. Implicati-va, ramaneti integru si dupa aceea si veti vedea cum se schimba totul.

    Predoiu a reusit inca o data sa se fofileze si sa nu apara la intalnirea cu electoratul. Ce merite are acel aparatcik sa fie impins tot timpul in fata desi este evident ca e ingrozit de a aparea la judecata alegatorilor?. Da cu banu pe extrema, merge la micu trafic, il ridica sortuletu', are ordin pa unitate?

    Din momentul in care l-am vazut sub umbrela d-lui Magureanu, dl Munteanu nu mai reprezinta decat un individ la comanda altora. Mi-am schimbat total parerea despre el si nu il consider potrivit pentru primaria Bucuresti. Si el , ca si Nicusor, sunt papusile unora din Marele Partid Nevazut. Cred ca sunt politicieni seriosi in PNL care sa poata fi primari buni. Fiind politicieni, sunt mai atenti la nevoile cetatenilor, au o legatura permanenta cu electoratul.se lasa cunoscuti, acesti indivizi sunt scosi la lumina cand societatea este mai disperata sau in momente create pentru a-i promova. In ultima vreme pe scena tarii a aparut Marele Partid Nevazut. Nu mai este politica,

    Dl Munteanu poate candida independent, Nu este bine. Coruptia exista pentru ca s-a vrut sa existe, nu este un motiv sa vina oricine sa conduca institutii, va fi mereu coruptie pentru ca asa se vrea, este un spectacol pentru popor, nu o treaba serioasa cu coruptia. 

    Bravo!Tineti-o tot asa,ca nici de data asta nu am cu cine vota...

    ce treaba are asta frate cu managementul capitalei...

    chiar nu mai sunt oameni dispusi sa miste ceva in tara asta??? 

    Asupra candidatului PNL la primăria capitalei, a încălcat Iohannis Constituția? A devenit el un băsescu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb