PROIECTUL LEGII RCA Mulţumirea transportatorilor a ţinut o săptămână

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Politică / 13 aprilie 2016

COTAR a cerut Guvernului să aplice prevederile Legii Concurenţei, despre care consideră că ar fi rezolvat problemele pieţei RCA

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a contestat ieri proiectul de lege RCA pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a transmis în Parlament, după ce, în urmă cu doar o săptămână, transportatorii se arătau "mulţumiţi" că ASF a preluat o parte din propunerile lor în noul act normativ.

Atât de mulţumiţi încât transportatorii au anunţat că renunţă la protestul pe care îl pregăteau pentru data de 18 aprilie.

"Nu este cazul, ţinând cont de faptul că am obţinut introducerea propunerilor noastre în noul proiect de lege, să blocăm Bucureştiul şi marile oraşe ale ţării, cu o săptămână înainte de sărbătorile pascale", a spus, săptămâna trecută, Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Ieri, însă, UNTRR a acuzat ASF că "ignoră 80% din propunerile convenite cu transportatorii" şi, în plus, Uniunea susţine că propunerile lor au fost respectate "parţial" de către Autoritate, în contradicţie cu mesajul iniţial transmis de colegii lor de la COTAR.

"Dacă acest proiect de lege RCA ar urma să fie adoptat ne-am putea trezi din nou cu majorări ale tarifelor RCA, iar reprezentanţii ASF vor fi din nou miraţi că tarifele RCA cresc, deşi ei au avut "cele mai bune intenţii", a declarat Radu Dinescu, secretarul general al UNTRR.

Totodată, UNTRR a solicitat intervenţia urgentă a Parlamentului pentru rezolvarea "crizei RCA".

În acelaşi sens, COTAR a cerut ieri Guvernului să aplice prevederile Legii Concurenţei, despre care consideră că ar fi rezolvat problemele pieţei RCA dacă erau aplicate la timp.

"Guvernul poate, prin hotărâre, să instituie forme corespunzătoare de control al preţurilor pentru o perioadă de cel mult 3 ani, care poate fi prelungită succesiv pe durate de câte cel mult un an, dacă împrejurările care au justificat adoptarea respectivei hotărâri continuă să existe, conform Legii Concurenţei", se arată într-un comunicat al COTAR.

În opinia lui Vasile Ştefănescu, Guvernul putea să aplice încă din decembrie această prevedere şi "totul era bine acum".

"Putem crede că nu se cunoaşte legislaţia la nivel de Guvern sau că au existat interese pentru a stoarce banii populaţiei pentru poliţe RCA crescute nejustificat cu până la 300%. Indiferent care dintre variante este cea reală, cerem Guvernului să uzeze de legea în vigoare şi să rezolve măcar acum problema poliţelor RCA", a mai spus preşedintele COTAR.

Proiectul de lege RCA în forma sa revizuită a fost trimis pe 5 aprilie la Parlament de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, după ce mai multe observaţii şi propuneri din partea transportatorilor au fost integrate în actul normativ. Autoritatea a stabilit, printre altele, că poliţele RCA pot fi încheiate pe o perioadă de la una până la 12 luni, multiplu de o lună. În prezent, contractele RCA se încheie pe şase luni sau un an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb