Noile legi privind achiziţiile publice ar putea fi adoptate până pe 18 aprilie

P.B.
Ziarul BURSA #Politică / 13 aprilie 2016

Noile legi privind achiziţiile publice ar putea fi adoptate până pe 18 aprilie

Pachetul celor patru legi privind achiziţiile publice ar putea fi adoptat de Parlament până pe 18 aprilie, a declarat, ieri, Bogdan Puşcaş, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), într-o conferinţă de presă la care a mai participat şi ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

"Avem promisiunea fermă de la Camera Deputaţilor că întreg pachetul de legi privind achiziţiile publice va fi transmis săptămâna viitoare pentru votul în plen", a precizat şeful ANAP.

Termenele de implementare a strategiei privind achiziţiile publice trebuie respectate pentru că, în caz contrar, se suspendă automat plăţile pe toate programele cu finanţare europeană, a subliniat ministrul Finanţelor, Anca Dragu, spunând că reforma sistemului de achiziţii publice este o condiţionalitate ex-ante, care se aplică tuturor programelor cu finanţare europeană, pe perioada de finanţare 2014 - 2020.

Potrivit oficialului, noua legislaţie privind achiziţiile publice se află în proces de aprobare în Parlament.

"Sperăm ca în termen foarte scurt pachetul (n.r. de legi) să fie finalizat, astfel încât să putem continua activitatea de implementare până la sfârşitul anului", a explicat Anca Dragu, amintind elementele noi din legislaţia achiziţiilor publice: "În primul rând, dispare criteriul de atribuire "preţul cel mai scăzut". Acest criteriu ne-a dat foarte multe bătăi de cap, pentru că în multe situaţii ceea ce este cel mai ieftin nu este şi cel mai bun. Este nevoie de mai multe criterii pentru ca achiziţiile să fie un succes, astfel încât să cheltuim în mod eficient banii".

De asemenea, Anca Dragu apreciază că noul sistem asigură transparenţă în cheltuirea banilor publici şi propune o abordare a cheltuielilor din banii de la buget ca în mediul privat.

Un alt principiu urmărit constă în abordarea unică a surselor de finanţare în sensul ridicării standardelor pentru sumele care provin din bugetul naţional la nivelul celor pentru fondurile europene. "La fondurile europene exigenţele sunt mai mari. De ce nu am aplica acelaşi exigenţe şi la cheltuirea banilor publici?", a mai spus ministrul Finanţelor.

De asemenea, noua legislaţie îşi propune să reducă "frenezia contestaţiilor prin introducerea notificării obligatorii". În acelaşi timp, şefa Finanţelor susţine că modul în care sunt cheltuiţi banii, dar şi caietele de sarcini vor fi verificate cu mai multă vigilenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb