"Alcoa" taie 1.000 de posturi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 aprilie 2016

"Alcoa" taie 1.000 de posturi

Compania şi-a redus profitul şi vânzările în trimestrul întâi

"Alcoa" Inc., cel mai mare producător de aluminiu din SUA, va disponibiliza 600 de posturi de la divizia de inginerie şi soluţii în primul trimestru, iar alte 400 de disponibilizări sunt planificate pentru restul anului curent.

Anunţul a fost făcut de companie luni, odată cu publicarea rezultatelor sale financiare aferente primelor trei luni din acest an, care arată declinul profitului gigantului din sectorul aluminiului. "Alcoa" a informat că evaluează încă 1.000 de disponibilizări, pe lângă cele anunţate.

În perioada ianuarie-martie 2016, compania a realizat un câştig de 16 milioane de dolari sau zero cenţi/acţiune, comparativ cu 195 de milioane de dolari sau 14 cenţi/titlu în intervalul similar din anul precedent. Analiştii estimau un profit de 2 cenţi/acţiune.

Dacă se adaugă anumite elemente speciale, profitul a însumat 7 cenţi/acţiune, faţă de 28 de cenţi/titlu în primele trei luni din 2015, ca urmare a declinului preţurilor metalelor.

Vânzările "Alcoa" s-au redus la 4,95 miliarde dolari, de la 5,82 miliarde dolari, faţă de 5,14 miliarde dolari, cât preconizau analiştii.

În septembrie anul trecut, "Alcoa" a anunţat că îşi desprinde activităţile, creând două companii listate, în condiţiile în care oficialii grupului considerau că operaţiunile cu aluminiu, respectiv cele cu valoare ridicată, destinate sectorului auto şi cel aerospaţial, nu mai sunt compatibile.

Una dintre companii, care va păstra denumirea "Alcoa", se va concentra pe activităţile miniere şi producţia de metale. Cea de-a doua, "Arconic", se va ocupa de segmentul produselor cu valoare ridicată. Tranzacţia se va finaliza anul acesta, însă data exactă în acest sens nu a fost furnizată de companie.

"Alcoa" preconizează că vânzările globale din industria aerospaţială, pentru care este furnizor, vor creşte cu 6-8% anul acesta, faţă de 8-9%, cât anticipa în toamna lui 2015.

În sectorul auto global, "Alcoa" anticipează că producţia va spori cu 1-4% în 2016.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb