MARIANA IONIŢĂ, MT: Proiect de infrastructură al Ministerului Transporturilor: metrou şi tren până la Otopeni

A.M.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 13 aprilie 2016

Proiect de infrastructură al Ministerului Transporturilor: metrou şi tren până la Otopeni

Ministerul Transporturilor (MT) va lansa, în perioada următoare, un mare proiect de infrastructură de regenerare urbană, ce va include Magistrala 6 de metrou care va uni Aeroportul International Henri Coanda cu Gara de Nord, precum şi definitivarea caii ferate ce va ajunge direct la cel mai important aeroport al României, a declarat, ieri, Mariana Ioniţă, director general al Ministerului Transporturilor, în cadrul unei conferinţe.

Doamna Ioniţă a precizat: "Avem o reţea de cale ferată extraordinar de mare şi care, cândva, asigura condiţii foarte bune de transport. Acum ministerul şi-a propus să revitalizeze calea ferată. Să mutăm transportul de marfă pe calea ferată. În sensul acesta, vom lansa un mare proiect care va implica şi regenerare urbană şi care va avea în centru dezvoltarea căii ferate".

Potrivit domniei sale, pe lângă calea ferată se vor lansa şi proiectele de dezvoltare a metroului - Magistrala 6, apropiindu-se de implementare, fiind linia care va uni Aeroportul Otopeni cu Gara de Nord, apoi linia de cale ferată până la Aeroportul Otopeni şi la care se face o reparaţie capitală ce va include o prelungire până la aeroport.

Cu privire la procesului de implementare a investiţiilor, Mariana Ioniţă a spus că, la nivel naţional, este nevoie de simplificarea acestuia, fiind astfel constituit un Grup de Infrastructură aflat sub conducerea directă a Cancelariei prim-ministrului, Dacian Cioloş, în care sunt incluse toate ministerele decidente în domeniul investiţiilor, în aşa fel încât să fie luate măsurile necesare simplificării procesului de implementare a investiţiilor.

"Alte măsuri pe care le vom lua pentru următoarea perioadă sunt cele legate de modificarea normativelor de proiectare a drumurilor şi a căilor ferate, şi aici vorbim despre simplificarea lor, de un amalgam de normative", a mai adăugat directorul general al Ministerului Transporturilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. exista linie ferata chiar pana aproape de pista aeroportului e a firmei Oil Terminal si daca se vrea cu bunavointa acestora se poate amenaja un peron pentru calatori si nu ar mai fi nevoie de proiectele SF ale guvernantilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb