CORINA POPESCU, MINISTERUL ENERGIEI:  "Complexul Energetic Oltenia a fost administrat haotic"

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 aprilie 2016

Corina Popescu

Corina Popescu

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a fost administrat haotic şi cu vizibile deturnări de la scopul său primordial, acela de a fi parte integrantă din sistemul de securitate energetică naţională, a declarat secretarul de stat din Ministerul Energiei, Corina Popescu, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ministerului.

Grupul de lucru pentru Lignit s-a întrunit ieri, la Ministerul Energiei, sub coordonarea secretarului de stat Corina Popescu. Membrii grupului, reprezentanţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO), au făcut o prezentare generală a exploatărilor de lignit din Bazinul Minier al Olteniei, se mai arată în comunicat.

"Complexul Energetic Oltenia este o companie solidă şi cu perspective, dar care a fost administrată haotic şi cu vizibile deturnări de la scopul ei primordial, acela de a fi parte integrantă din sistemul de securitate energetică naţional. Deşi se fac încercări vizibile în zona de restructurare, cred că mai e mult de lucru şi sper că vom vedea mai rapid rezultate şi efecte concrete", a spus Corina Popescu, după întâlnire.

Potrivit sursei citate, conducerea CE Oltenia ar trebui să se implice mai mult pentru redresarea situaţiei, întrucât autorităţile centrale nu pot veni în ajutorul lor cu soluţii miraculoase.

"Aş vrea ca cei care conduc CEO să înţeleagă răspunderea ce le revine şi că nu există soluţii miraculoase care le sunt oferite de cine ştie ce foruri de la centru. E nevoie de multă muncă şi determinare. Şi mai cred că e nevoie de asumare personală în actul de management. Comitetul de coordonare pentru activitatea minieră are un rol determinant în acest proces, dar nu pot să îmi ascund dezamăgirea când văd ritmul în care se mişcă activitatea conducerii de la CEO. Ne vom întâlni şi săptămâna viitoare şi sper că până la următoarea întâlnire să vedem determinarea de care e nevoie", a afirmat Corina Popescu.

Discuţiile de ieri au condus spre concluzia că există resursă de cărbune, însă trebuie eficientizat costul de exploatare.

"Prezentarea făcută în cadrul Comitetului de către membrii grupului de lucru a avut un caracter general, fără a aduce conţinut substanţial privind situaţia sectorului minier de lignit. Astfel, grupul se va reuni din nou săptămâna viitoare, când membrii acestuia vor completa prezentarea, la solicitarea doamnei secretar de stat, cu perspectiva de dezvoltare pe care o propun, identificând modalitatea şi instrumentele de îndeplinire a acesteia", se mai arată în comunicat.

Activitatea de extracţie a lignitului în Bazinul Minier al Olteniei se desfăşoară pe teritoriul a trei judeţe, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea, în 17 perimetre miniere, dintre care 16 exploatate prin lucrări miniere la zi şi un perimetru exploatat prin lucrări miniere subterane.

Capacitatea de producţie proiectată este de 35 de milioane tone pe an de lignit energetic din care 98,6% în exploatări la zi şi 1,4% în exploatări subterane, fiind determinată de dotarea tehnică, baza materială şi condiţiile tehnologice.

Consumatorii lignitului exploatat în aceste perimetre sunt termocentralele Rovinari, Turceni, Craiova şi Işalniţa, precum şi centralele termice CET Halânga, CET Govora, CET Arad, CET Oradea, COLTERM Timişoara, UATA Motru şi instituţiile publice şi consumatorii casnici din regiune.

Nivelul producţiei de lignit înregistrat de Complexul Energetic Oltenia în anul 2015 a fost de 22,405 milioane de tone de cărbune, se mai arată în comunicatul Ministerului Energiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb