Afacerile VIG Româniaau scăzut cu 12,5 procente în primul semestru

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 august 2010

Companiile deţinute în România de grupul aus­triac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG) au înregis­trat, în primul semestru din 2010, o scădere cu 12,5 procente a primelor brute subscrise, până la 274 milioane euro, de la 313 milioane euro în primul semestru al anului trecut, conform rezultatelor financiare prezentate de VIG.

În schimb, profitul înainte de taxe al VIG în România a crescut cu 18,7 procente, până la 14,3 milioane euro, de la 12,1 milioane euro în perioada similară a anului trecut, anunţă Agerpres.

Pe segmentul asigurărilor non-viaţă, primele subscrise au fost de 225,7 milioane de euro, în scădere faţă de primul semestru al anului anul trecut, ca urmare a restructurării portofoliului. În schimb, în sectorul asigurărilor de viaţă, primele au fost de 48,3 milioane de euro în creştere semnificativă cu 39,8 procente graţie în principal forţei de vânzări a BCR Asigurări de Viaţă.

La nivel de grup, VIG a înregis­trat, în primul semestru din acest an, un profit înainte de taxe de 255,6 milioane euro, în creştere cu 11 la sută faţă de perioada similară a anului trecut. Profitul net pe primul semestru s-a situat la 196,4 milioane euro, în creştere cu 9,2 procente faţă de 178,8 milioane euro în prima jumătate a lui 2009. În plus, primele brute subscrise au avut o creştere de aproximativ opt procente până la 4,6 miliarde de euro, graţie în principal creşterii puternice înregistrată pe segmentul asigurărilor de viaţă.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre grupurile de asigurări lideri în Europa Centrală şi de Est, listat la Bursă şi cu sediul central în Viena. În afara pieţei locale din Austria, Vienna Insurance Group este, de asemenea, activă, prin filiale şi grupuri de asigurări, în Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croaţia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria, Ucraina şi Belarus. De asemenea, are sucursale şi în Italia şi Slovenia.

Pe piaţa românească, VIG deţine companiile BCR Asigurări de Viaţă, BCR Asigurări, Omniasig, Omniasig Life şi Asirom.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Au scazut primele suscrise dar de fapt au castigat prin primele brute subscrise. Concluzia este ca VIG si-a crescut profitul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb