AFLAT ÎN VIZITĂ OFICIALĂ ÎN ROMÂNIA, Ministrul german de Externe ne cere progrese privind aderarea la Schengen

Elena Deacu
Politică / 9 martie 2015

Actualizare 16:22 Steinmeier: "Românii, printre cei mai bine integraţi străini pe piaţa germană a muncii"

Conaţionalii noştri sunt printre cei mai bine integraţi străini pe piaţa muncii din Germania, conform unui studiu recent, a declarat astăzi ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, plângându-se de faptul că în spaţiul public din Germania au fost publicate informaţii despre români bazate pe prejudecăţi, scriu surse din presă.

Steinmeier a declarat, după întrevederea cu omologul român, Bogdan Aurescu, că, printre altele, a discutat cu oficialul de la Bucureşti despre cei aproximativ 350.000 de români care muncesc în Germania.

Şeful diplomaţiei germane a punctat: "Am avut mereu suspiciunea că multe dintre informaţiile lansate în spaţiul public se bazează pe prejudecăţi. Mi s-a confirmat faptul că au existat astfel de prejudecăţi după ce a fost publicat recent un studiu cu date foarte surprinzătoare (...) care demonstrează că românii din Germania sunt printre cei mai bine integraţi străini pe piaţa muncii. Aceasta îmi confirmă un lucru pe care-l ştiam dinainte de apariţia acestui studiu: şi anume, că Germania profită, la rândul ei, de numărul mare de persoane din România care muncesc şi studiază în Germania".

(V.B.)

------

Actualizare 15:35

Ministrul de Externe din Germania, Frank-Walter Steinmeier, a declarat astăzi că trebuie identificată o soluţie care să permită progrese privind aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen, potrivit un comunicat al Palatului Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit astăzi pe ministrul german de Externe, aflat in vizită oficială în România. Şeful statului a arătat că Germania continuă să fie cel mai important partener comercial al ţării noastre şi a pledat pentru atragerea de noi investitori, subliniind reuşitele unor mari companii germane în România.

Demnitarii au discutat şi teme de actualitate de pe agenda europeană, în mod deosebit situaţia ţărilor din vecinătatea estică. Klaus Iohannis a reafirmat susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, iar Frank-Walter Steinmeier a mentionat că Berlinul acordă aceeaşi importanţă menţinerii orientării proeuropene a acestui stat. Cei doi interlocutori au discutat şi despre evoluţiile preocupante din Ucraina, precum şi despre situaţia din statele Balcanilor de Vest.

Iohannis şi Steinmeier au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor româno-germane, remarcând "dinamica accentuată, din ultima perioadă, a vizitelor bilaterale la cel mai înalt nivel, dovadă a caracterului privilegiat al relaţiilor româno-germane", se mai arată în comunicat.

(Valentin Busuioc)

------

Ministrul de Externe al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, face astăzi o vizită oficială în România, urmând a avea convorbiri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, informează Ambasada Germaniei.

Potrivit sursei citate, vizita oficialului german oferă posibilitatea de a cunoaşte şi aborda în discuţii relaţiile economice şi sociale dintre Germania şi România, pe lângă schimburile politice, el urmând să ajungă şi la Sibiu.

"Vizita la Sibiu permite o privire aprofundată în trecutul şi prezentul minorităţii germane din România. Pe lângă inaugurarea expoziţiei «Trecut şi prezent al minorităţii germane în România», ministrul de Externe va participa la manifestarea festivă a Forumului Democrat al Germanilor din România, care sărbătoreşte 25 de ani de existenţă. El va rosti acolo alocuţiunea festivă în care va face referiri la minoritatea germană din România, precum şi la politica privind minorităţile", adaugă sursa amintită.

De asemenea, demnitarul german se va întâlni cu reprezentanţi ai economiei germane şi va participa la inaugurarea unei noi investiţii a unei firme germane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb