AFP: "Biden îl acuză pe Trump este principalul pericol pentru democraţia americană"

R.S.
Internaţional / 9 aprilie

AFP: "Biden îl acuză pe Trump este principalul pericol pentru democraţia americană"

Preşedintele democrat Joe Biden l-a acuzat pe adversarul său republican Donald Trump că este principala ameninţare la adresa democraţiei americane, într-un interviu difuzat astăzi pe principalul post de televiziune în limba spaniolă din SUA, potrivit AFP.

Întrebat de jurnalistul Univision care crede că este "principalul pericol pentru libertate şi democraţie" în Statele Unite, preşedintele democrat a răspuns: "Donald Trump. Serios", relatează AFP.

Preşedintele, care se va confrunta cu predecesorul său la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a invocat în sprijinul afirmaţiilor sale asaltul asupra Capitoliului de la 6 ianuarie 2021. Susţinătorii lui Donald Trump au încercat atunci să întrerupă violent certificarea alegerii lui Joe Biden de către Congres, semănând, potrivit acestuia din urmă, "dezordine şi distrugere", conform sursei citate.

Democratul l-a criticat, de asemenea, pentru afirmaţiile sale că se va comporta ca un "dictator" în prima zi a unui nou mandat. El a reamintit, totodată, că Donald Trump a aşteptat ore întregi în ziua atacului înainte de a le cere susţinătorilor să rămână calmi, notează Agerpres.

"Nu mă pot gândi la niciun moment din viaţa mea, în istorie, în care să fi văzut asta, cineva cu un astfel de comportament", a spus Biden din Biroul Oval. Miliardarul republican, departe de a regreta episodul, îi salută în mitingurile sale pe "patrioţii" asaltului asupra Capitoliului şi spune că va graţia sute de oameni condamnaţi la închisoare pentru acţiunile lor din acea zi, scrie sursa precizată.

Interviul lui Biden, care va fi difuzat integral marţi noapte, este unul rar: democratul a acordat puţine interviuri presei de la sosirea sa la Casa Albă, mult mai puţine decât predecesorii săi. Univision este principala instituţie media de limbă spaniolă din Statele Unite, iar interviul survine în contextul în care electoratul hispanic, istoric favorabil democraţilor, înclină din ce în ce mai mult de partea republicanilor, mai transmite Agerpres.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Ultimul somdaj .Biden are 4 puncte in fata lui Trump si este aflat in crestere masiva .

    1. Sondaj facut de familia Biden,

      daca democratii nu scot un candidat nou "minune",

      Trump castiga lejer 

    Tramp e un măscărici de care nu are nevoie nici SUA și de fapt nimeni. Poate rușii dar ei l-au,,ales" deja pe oligofrenul criminal Putin.

    Tramp e un măscărici de care nu are nevoie nici SUA și de fapt nimeni. Poate rușii dar ei l-au,,ales" deja pe oligofrenul criminal Putin.

    1. ia-ti pastilele ,

      habar nu ai , vezi-ti de alegerile tale din romania ca nu te pricepi la politica americana care e total diferita de cea din europa

    Doi mosnegi se cearta pe un Imperiu ce a ajuns la senectute.

    nu mai are ce distruge Trump , au avut grija democratii sa distruga tot , au bagat in loc lgbt , feminism si alte bizarerii

    si mosalaul de bidon e aparatorul ei.....asta saracul da mana cu personaje imaginare, umbla cu pampersii, dar apara democratia.....;)))

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb