AFP: Biden reiterează la ceremonia de absolvire de la West Point că nu trimite militari în Ucraina

A.F.
Politică / 26 mai

AFP: Biden reiterează la ceremonia de absolvire de la West Point că nu trimite militari în Ucraina

Preşedintele american Joe Biden îşi reiterează "hotărârea" de a nu trimite militari americani în Ucraina şi laudă leadershipul american în lume, în plină campanie electorală, răspunzând astfel implicit unor acuzaţii de slăbiciune ale rivalului său republican Donald Trump, relatează AFP.

"Nu există militari americani în Războiul din Ucraina. Sunt hotărât să rămână aşa, dar suntem ferm alături de Ucraina şi-i vom rămâne alături", a declarat preşedintele democrat adersându-se promoţiei de absolvenţi ai prestgioasei Academii Militare West Point, la nord de New York.

PUTIN, UN "TIRAN BRUTAL"

Preşedintele rus Vladimir Putin, pe care l-a catalogat drept un "tiran brutal", "era sigur că NATO se sparge" după invazia Ucrainei, în februarie 2022, însă, "din contră, cea mai mare Alianţă de apărare din istoria lumii este mai puternică ca niciodată", a tunat Joe Biden.

America is strongest when we lead not only by the example of our power, but by the power of our example.

To the West Point Class of 2024, congratulations. You make our entire nation proud. pic.twitter.com/WXY7M66i5k

- Joe Biden (@JoeBiden) May 25, 2024

Statele Unite şi-au reluat ajutarea Ucrainei, după o pauză de mai multe luni, din cauza unor probleme de politică internă, în pşlină ofensivă rusă în Harkov (nord-est).

"LIBERTATEA NU E GRATUITĂ"

El a salutat sâmbătă rolul Statelor Unite în Orientul Mijlociu, subliniind că este "angajat într-o diplomaţie a urgenţei" în vederea obţinerii unui armistiţiu între Israel şi Hamas şi o eliberare a ostaticilor de către mişcarea islamistă palestiniană Hamas după atacul de la 7 octombrie şi în vederea unei contracarări a unui atac fără precedent al Iranului în israel la 13 aprilie.

"Mulţumită Forţelor armate americane, facem ceea ce numai America poate face ca naţiune indispensabilă, unica superputere din lume", a declarat el.

Preşedintele democrat, care se află în campanie electorală în vederea unei realegeri în noiembrie, i-a îndemnat pe tinerii absolvenţi să-şi onoreze jurământul "nu faţă de un partid politic, faţă de un preşedinte, ci faţă de Constituţia Statelor Unite ale Americii împotriva tuturor inamicilor stăini şi dinăuntru".

"Libertatea nu este gratuită. ea cere o vigilenţă constantă", a subliniat Joe Biden, care-şi face campanie împotriva ameninţării pe care o reprezintă Donald trump la adresa democraţiei americane.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Rusia nu a crezut niciodata ca si SUA dealtfel in sansa Uniunii Europene de a ramine unita si de a deveni nu numai putere economica dar si una militara .Jocul politico - militar franco - german este o incintare .UE se separa total , pentru prima data in Istorie ,de Rusia (fapt nemaintilnit vreodata ) si isi creste forta militara adăugind in prima faza Finlanda si Suedia la partea de NATO european .In paralel UE ofera prin PNRR ,ce probabil va fi extins si dupa 2026, sume uriase de bani pentru dezvoltare iar natiunile din UE vor oferi alte imense sume de bani pentru inarmare fapt ce ofera o noua forma istorica de unicitate .Niciodata Europa nu a avut militar , toate armatele tarilor membre sprijinite si ca vor si ca nu vor ,de toti aliatii nostri ,la un loc .Rusia nu a crezut vreodata ca Ucraina i se va impotrivi si nici ca Europa va ramine unita .Acum SUA si Marea Britanie nu au alta varianta decit sa se alature UE .Pierderile rusilor sunt uriase iar atragerea acestora cit mai mult posibil in teritoriul Ucrainei le va aduce sfirsitul . Adevarata contraofensiva Ucraineana a inceput paradoxal o data cu retragerea in teritoriu .Acum loviturile Ucrainei tintesc doar capacitatile Rusiei ce tin de aprovizionarea frontului .In momentul in care acestea vor fi distruse se va trece la distrugerea trupelor Rusiei aflate pe teritoriul Ucrainei . Singura necunoscuta este cit de adinc va intra Europa inspre Rusia .Probabil vechile granite ale Imperiului se vor reface Erdogan deja este speriat de prezumtivul atac al Israel asupra Turciei dupa ce Hamas si Hezbollah vor fi distruse . 

    1. IL DOARE pe Erogan in cot de israel, pt ca e in nato.

      Esti Bogdan Chiriac sau Radu Tudor? Numai astia doi abereaza cu atata gratie despre cat de tare e Europa, in timp ce continentul nostru se duce dracu sub prostia, ticalosia si dezinteresul asa-numitilor sefi de state si guverne. Europa se indreapta spre dezastru, vom fi cuceriti de islamisti, lgbtisti, ecologisti si alti isti care isi vor baga picioarele in radacinile iudeo-crestine ale noastre.

      Ai concluziont scurt si corect,

      fratele meu 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb