AFP: Fostul consilier al lui Trump urmează să înceapă să-şi ispăşească pedeapsa până la 1 iulie

A.F.
Politică / 7 iunie

AFP: Fostul consilier al lui Trump urmează să înceapă să-şi ispăşească pedeapsa până la 1 iulie

Un judecător federal american a dispus joi ca ideologul populist de dreapta Steve Bannon, un fost consilier influent al lui Donald Trump la Casa Albă, să înceapă să-şi ispăşească pedeapsa de patru luni de închisoare cel mai târziu la 1 iulie, relatează AFP.

Această pedeapsă a fost pronunţată în octombrie 2022 cu privire la o obstrucţionare a puterilor de anchetare ale Congresului, din cauza refuzului lui Steve Bannon de a coopera într-o anchetă parlamentară cu privire la luarea cu asalt a Capitoliului la 6 ianuarie 2021 şi a fost confirmată în apel la 10 mai 2024.

Aplicarea pedepsei a fost suspendată din cauza unui recurs al apărării, însă judecătorul Carl Nichols a ridicat această suspendare, la cererea acuzării, şi a ordonat ca inculpatul, în vârstă de 70 de ani, să se prezinte la închisoare cel mai târziu la 1 iulie.

Alt fost consilier al lui Donald Trump la Casa Albă, Peter Navarro, condamnat tot la patru luni de închisoare cu privire la acelaşi fapte, a început să-şi ispăşească pedeapsa în martie 2024.

INSTIGARE LA REBELIUNE ŞI COMPLOT

La 6 ianuarie 2021, Steve Bannon a discutat la telefon cu Donald Trump.

În acea zi, sute de susţinători ai preşedintelui republican de atunci au luat cu asalt Capitoliul, sediul Congresului american, cu scopul de a încerca să împiedice certificarea victoriei adversarului său democrat Joe Biden în alegerile din noiembrie 2020.

Donald Trump nu a fost vizat în mod direct de justiţie cu privire la luarea cu asalt a Capitoliului, în pofida fatului că o Comisie de anchetă parlamentară cu privire la 6 ianuarie 2021 a recomandat, în decembrie 2022, să fie urmărit penal cu privire la instigare la rebeliune şi complot împotriva instituţiilor americane.

Însă el a fost inculpat în august 2023 de un tribunal federal de la Washington, iar apoi de justiţia statului Georgia (sud-est) cu privire la presupuse încercări de obţinere a răsturnării rezultatului alegerilor din 2020.

În ultimele luni ale campaniei victorioase a lui Donald Trump din 2016 a început Steve Bannon să-şi pună amprenta, denunţând o ordine mondială controlată de către elite politice şi financiare.

El l-a urmat la Casa Albă în ianuarie 2017, dar a fost dat afară din Guvern în august 2017, în urma unor violenţe la Charlottesville, în Virginia (est), unde a avut loc o adunare a unor activişti ai dreptei radicale.

O tânără a fost cusă atunci, după ce un simpatizant neonazist a intrat cu maşina într-un grup de manifestanţi antirasişti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Foarte trist ca smecheria comunista a rusilor din anii 1950 - 1960,

    privind folosirea justitiei ca arma politica,este folosita aztazi in USA 

    1. ...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb