AFP: Norvegia îşi creşte contribuţia financiară destinată UNRWA

R.S.
Internaţional / 17 iunie

AFP: Norvegia îşi creşte contribuţia financiară destinată UNRWA

Norvegia a anunţat luni că îşi majorează cu 100 de milioane de coroane (8,7 milioane de euro) cuantumul asistenţei acordate agenţiei ONU pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA), informează AFP.

UNRWA, care coordonează practic întreaga asistenţă pentru Fâşia Gaza, a fost slăbită de acuzaţiile Israelului conform cărora 12 din cei 13.000 de angajaţi ai agenţiei ONU au fost implicaţi în atacul Hamas din 7 octombrie. Acuzaţiile israeliene au dus la suspendarea finanţării de către unele ţări donatoare majore, inclusiv Statele Unite, dar unele state şi-au reluat de atunci ajutorul.

"UNRWA este coloana vertebrală a răspunsului umanitar din Gaza", a declarat, într-un comunicat, Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim, ministrul norvegian pentru dezvoltare internaţională, potrivit AFP.

"Războiul, acuzaţiile Israelului, atacurile necontenite asupra organizaţiei şi reţinerea de fonduri de către marii donatori au plasat UNRWA într-o situaţie financiară extrem de dificilă", a adăugat ea.

Un raport al unui grup de experţilor creat de ONU şi condus de fostul ministru francez de externe Catherine Colonna, a concluzionat în aprilie că UNRWA nu a avut "neutralitate" în Fâşia Gaza, dar şi că Israelul nu a oferit "dovada" presupuselor legături ale anumitor membri cu Hamas.

Cele 100 de milioane de coroane suplimentare se adaugă celor 275 de milioane de coroane acordate în februarie de Norvegia agenţiei ONU.

Conform Ministerului norvegian pentru dezvoltare internaţională, aproape 200 de angajaţi ai agenţiei au fost ucişi de la începutul războiului din Fâşia Gaza.

Ofensiva israeliană desfăşurată ca răspuns la atacul din 7 octombrie a ucis 37.347 de persoane de la începutul războiului, în principal civili, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, conform sursei citate.

G7 a estimat vineri că UNRWA ar trebui să poată opera fără piedici în Fâşia Gaza.

Şefii de stat şi de guvern din G7 au spus că părţile trebuie să "faciliteze trecerea rapidă şi nestingherită a asistenţei umanitare către civilii aflaţi în nevoie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb