AFP: Preşedintele Turciei acuză Israelul de comiterea unui "genocid clar" şi cere ONU să impună sancţiuni

A.F.
Internaţional / 25 septembrie

AFP: Preşedintele Turciei acuză Israelul de comiterea unui "genocid clar" şi cere ONU să impună sancţiuni

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat liderilor mondiali prezenţi la Adunarea Generală a ONU că doreşte să afirme "tare şi clar" că guvernul israelian nu respectă drepturile omului, calcă în picioare dreptul internaţional şi "practică purificarea etnică" împotriva palestinienilor, informează APF.

De asemenea, el a acuzat Israelul, la deschiderea de marţi a reuniunii globale anuale, că desfăşoară "un genocid clar împotriva unei naţiuni, a unui popor şi le ocupă pământurile, pas cu pas".

"Comportamentul Israelului a demonstrat încă o dată că este imperativ ca întreaga comunitate internaţională să dezvolte un mecanism de protecţie pentru civilii palestinieni", a spus Erdogan.

"În urmă cu 70 de ani, la fel cum Hitler a fost oprit de o alianţă a umanităţii, (premierul israelian Benjamin) Netanyahu şi reţeaua sa de asasinate trebuie să fie opriţi, trebuie să fie opriţi de o alianţă a umanităţii", a afirmat Erdogan.

Ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, a calificat remarcile lui Erdogan drept "ruşinoase" şi a declarat reporterilor că referirea la Hitler este "dincolo de imaginaţie".

Erdogan a cerut Consiliului de Securitate să impună "măsuri coercitive împotriva Israelului" - sancţiuni în limbajul ONU - şi a declarat că Adunarea Generală ar trebui să recomande utilizarea forţei pentru a obţine o încetare imediată a focului în Gaza, schimbul de prizonieri şi livrarea neîngrădită a ajutorului umanitar.

Într-un limbaj adresat susţinătorilor Israelului, în special Statelor Unite, Erdogan a declarat că sprijinul lor "este motivul pentru care această agresiune continuă" în Gaza.

În timp ce "se presupune că lucrează pentru o încetare a focului", a spus el, ei continuă să trimită arme şi muniţii Israelului.

Statele Unite, Qatarul şi Egiptul lucrează de luni de zile pentru o încetare a focului în Gaza, iar Statele Unite au acuzat Hamas că refuză ultimul acord. Dar Erdogan a susţinut că Israelul "este cel care nu doreşte pacea, prin faptul că îşi târâie constant picioarele, făcând o înţelegere mult mai dificilă, aproape imposibilă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb