AFP: Rusia întăreşte măsurile de Securitate în regiunea Murmansk

A.F.
Internaţional / 23 noiembrie 2023

AFP: Rusia întăreşte măsurile de Securitate în regiunea Murmansk

Autorităţile ruse au anunţat joi că au întărit măsurile de securitate în regiunea Murmansk (nord-vest) ce se învecinează cu Finlanda, după decizia Helsinki de a nu lăsa decât un singur punct de trecere a frontierei cu Rusia deschis, informează AFP.

"S-a decis să se pună în aplicare în regiunea Murmansk regimul de alertă crescută şi o serie de măsuri suplimentare menite să asigure securitatea locuitorilor noştri", a declarat guvernatorul regional Andrei Cibis pe Telegram.

Acest anunţ intervine după decizia luată cu o zi înainte de Finlanda de a nu menţine deschis decât un singur punct de trecere a frontierei cu Rusia, Raja-Jooseppi, la frontiera cu regiunea Murmansk, în zona arctică rusă.

Finlanda a închis deja sâmbătă să închidă patru dintre cele opt puncte ale sale de trecere a frontierei cu Rusia, în sud-est, pentru a stăvili sosirea de migranţi în situaţie ilegală.

"Aceasta înseamnă că numărul de străini care vor dori să treacă în această ţară membră a NATO de pe teritoriul nostru va creşte semnificativ", a estimat Cibis.

Potrivit lui, circa 400 de cetăţeni străini se aflau miercuri la punctul de trecere de la Salla, în partea de nord a frontierei dintre cele două ţări, şi doar 50 dintre ei au fost autorizaţi să treacă de către poliţia de frontieră finlandeză.

Finlanda, care a aderat la NATO în aprilie ca reacţie la declanşarea ofensivei ruse împotriva Ucrainei, a acuzat Moscova că lasă migranţi în situaţie ilegală să ajungă la frontiera comună.

Finlanda, care are o frontieră de 1.340 de km cu Rusia, afirmă că a constat de la sfârşitul lui august un aflux de migranţi fără vize originari din Orientul Mijlociu şi din Africa, în special din Irak, Somalia şi Yemen.

Sâmbătă, Helsinki a închis până pe 18 februarie 2024 patru puncte de trecere a frontierei în sud-estul Finlandei cu Rusia, alte patru rămânând deschise în nordul acestei ţări.

Comisia Europeană a sprijinit decizia autorităţilor de la Helsinki, denunţând o "instrumentalizare ruşinoasă" a migranţilor de către Moscova, acuzaţii respinse luni de Kremlin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb