AFP: UNICEF a lansat o cerere de oferte pentru a obţine vaccinuri împotriva mpox

A.F.
Internaţional / 1 septembrie

AFP: UNICEF a lansat o cerere de oferte pentru a obţine vaccinuri împotriva mpox

UNICEF a anunţat sâmbătă că a lansat "o cerere de oferte de urgenţă" pentru a obţine vaccinuri împotriva mpox cu scopul de a le ajuta pe ţările cele mai grav afectate de această epidemie, informează AFP.

"În funcţie de cerere, de capacitatea de producţie a fabricanţilor şi de finanţări, acorduri care vizează un maximum de 12 milioane de doze în 2025 pot fi implementate", a transmis UNICEF într-un comunicat, difuzat în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Alianţa pentru vaccinuri GAVI şi CDC Africa (Centrul african pentru prevenirea şi controlul bolilor).

Această "cerere de oferte de urgenţă a fost concepută pentru a garanta un acces imediat la vaccinurile disponibile împotriva mpox, precum şi pentru a creşte producţia".

În cadrul cererii de oferte, UNICEF doreşte să pună în practică acorduri de aprovizionare care i-ar permite să achiziţioneze şi să distribuie vaccinuri "fără întârziere, odată ce ţările şi partenerii vor asigura finanţarea, vor confirma nevoile şi nivelul lor de pregătire şi atunci când exigenţele regulamentare privind acceptarea vaccinurilor vor fi implementate".

Recrudescenţa mpox în Africa, o epidemie care afectează Republica Democrată Congo (RDC) şi alte ţări de pe acest continent (mai ales Burundi, Kenya, Rwanda şi Uganda), şi apariţia unei noi variante virale (Ib) au determinat OMS să declanşeze pe 14 august cel mai înalt nivel al său de alertă sanitară globală.

Peste 18.000 de cazuri suspecte de mpox, inclusiv 629 de decese, au fost semnalate în acest an în RDC, "care este epicentrul crizei".

Există două mari familii, denumite "clade", ale acestui virus. Clada I este prezentă mai ales în Africa Centrală, în bazinul fluviului Congo. Clada II circulă mai mult în Africa de Vest.

Două subgrupe de mpox se află în circulaţie în RDC: clada Ia, în vestul ţării, şi clada Ib, în est.

OMS recomandă utilizarea vaccinurilor MVA-BN, produs de laboratorul farmaceutic danez Bavarian Nordic, LC16, produs de compania japoneză KM Biologics, sau a vaccinului ACAM2000, produs în Statele Unite, în contextul în care primele două seruri nu sunt disponibile la nivel global.

MVA-BN şi LC16 nu au obţinut încă "precalificarea" completă din partea OMS, un proces lung şi complex, organizaţia lansând o procedură de examinare în regim de urgenţă.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Propun sa mearga in africa george simin , sosoaca cu botnita pusa si toti tampitii care le cred aberatiile negationiste referitoare pandemiile virale, si sa le explice africanilor ca nu exista virusi.in felul acesa africanii vor descoperi o noua specie :SCROAFA CU CREER DE GANDAC

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Hai și noi cu o comandă fermă de cca. 1 mil. de doze. Asta pentru a satisface din timp cererile pofticiosilor noștri, precum neizbutitul de la 1.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb