AGA LA FONDUL PROPRIETATEA  Finanţele au respins mandatarea avocatului familiei Malaxa pentru semnarea contractului FP

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 noiembrie 2009

Ministerul de Finanţe a respins ieri, în cadrul adunării generale de la Fondul Proprietatea, mandatarea avocatului care reprezintă interesele familiei Malaxa, Mark Meyer, pentru semnarea contractului cu Franklin Templeton, a declarat Eugen Voicu, preşedintele Aviva Investors.

"Decizia din AGA este valabilă din acest moment, dar există intenţia unui acţionar minoritar de a mai convoca o altă adunare generală, probabil în ianuarie, în care să pună din nou acelaşi lucru pe ordinea de zi", a explicat Voicu, prezent în AGA la Fondul Proprietatea, informează NewsIn.

Finanţele au votat ieri în adunarea generală a Fondului prin corespondenţă.

Familia Malaxa, care deţine 8% din acţiunile Fondului Proprietatea, a cerut convocarea AGA pentru alegerea unui mandatar care să semneze contractul cu Franklin Templeton în numele fondului, deoarece Enache Jiru, fostul reprezentant desemnat, a renunţat la mandat.

Preşedintele comisiei de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea, Enache Jiru, a renunţat la începutul lunii octombrie la împuternicirea acordată de acţionari pentru semnarea contractului cu Franklin Templeton, deoarece se afla într-o situaţie contradictorie, după solicitarea Guvernului de renegociere a contractului.

"Având două solicitări contradictorii m-am aflat ca mandatar într-o situaţie contradictorie pentru că s-au dat nişte interpretări juridice (la hotărârea AGA de aprobare a contractului de administrare - n.r.) şi fiecare poate să zică că a avut partea lui de dreptate. Atunci, eu ca mandatar nu sunt cel care trebuie să facă dreptate între ce a înţeles AGA în general şi ce a înţeles acţionarul majoritar", şi-a motivat Jiru decizia.

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, în 7 septembrie, contractul de administrare cu fondul american de investiţii Franklin Templeton, în contextul în care reprezentanţii acţionarului majoritar al Fondului, Ministerul Finanţelor, au fost prezenţi la adunare, dar ulterior Finanţele au forţat renegocierea contractului cu Fraklin Templeton.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ca sa-si poata apara mai bine interesele impotriva statului majoritar si sfidator, fostii proprietari convertiti in actionari la FP, au decis dupa AGA sa se organizeze intr-o asociatie. Propunerea a venit de la dl Murgu, unul dintre actionarii prezenti ce a cerut totodata completarea Consiliului de Suprav. cu oameni mai implicati precum dl Crissoveloni. detalii pe restitutio.ro, portalul fostilor proprietari

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb