Agathon: "ACPR contestă noul contract colectiv de muncă la nivel naţional"

C.D.
Macroeconomie / 19 decembrie 2010

Agathon: "ACPR contestă noul contract colectiv de muncă la nivel naţional"

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) contestă "aşa-zisul" contract colectiv de muncă la nivel naţional semnat, vineri, de patru confederaţii patronale, a declarat Dan Matei Agathon, vicepreşedinte ACPR.

Dan Matei Agathon a precizat: "ACPR atrage atenţia Guvernului, celor cinci mari confederaţii sindicale, dar şi celor patru confederaţii semnatare ale falsului contract colectiv de muncă (CONPIROM, UGIR 1903, CPISC şi UNPR), că acest contract naţional colectiv de muncă este recunoscut numai atunci când este semnat de toate cele 13 confederaţii patronale reprezentative la nivel naţional.

Considerăm declaraţiile liderilor UGIR 1903 şi CONPIROM iresponsabile, lipsite de conţinut şi de acoperire, sfidând legislaţia în vigoare şi încercând să creeze perdele de fum în dialogul social".

Agahton a subliniat că marţi, 21 decembrie, ACPR se va întruni în Consiliul Preşedinţilor pentru a decide căile de atac împotriva "acestui fals contract colectiv de muncă şi a impostorilor care au creat confuzie în cadrul negocierilor".

Potrivit lui Dan Matei Agathon, poziţia Alianţei pe care o reprezintă este justificată de faptul că ACPR deţine 13 locuri în Comitetul Economic şi Social.

Organizaţiile sindicale şi patronale au semnat vineri noul Contract Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional.

Negocierile noului Contract, care stabileşte salariul minim şi grila de salarizare numai pentru anul 2011, au fost finalizate încă de miercuri, potrivit unui comunicat al UGIR 1903.

Salariul minim pe economie în mediul privat va fi, anul viitor, de 700 de lei, conform înţelegerii dintre partenerii sociali.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. spagaru de la turism da lectii la nivel national. Cel care organiza vanzari de hoteluri pe litoral cu paza la use ca sa castige Ghiara si ai lui, acum apare la televizor, inocennt ca un gay si da interviuri despre cat de bun a fost el ca ministru. Nimeni nu mai vorbeste de dracula parc, de spagile care se luau la privatizari. Auzi seful patronatelor, adica un fel de Ali Baba si cei patruzeci de hoti. Cu ochii iesiti din orbite ca sa vada mai bine sursa spagii acest bazedofian- broscoi oracaie la televizor deranjind bunul simt. Intra la loc in hazna brosca riioasa!

    1. Da ai dreptate! cum se face ca de fiecare data si aproape toti, ca sin pisica, indiferent din ce post pica/ sunt maziliti - cad in picioare.

      Iata, acum apara drepturile nevoiasilor, pe care i-a adus in aceasta postura "punand umarul" alaturi de alti "alesi" ai neamului .... 

      Corect se cheama SPAGAON. A furat tot ce se putea cand era PSD la putere.Acum se da mare sindicalist. Un gunoi comunist asta este SPAGATON. E o tara fara capatii. Daca un infractor ca Spagaton e purtastorul de cuvint aql sindicagtelor, atunci Traian Basescu e ultimul GUNOI comunist. Rusine Elena Udrea. Cum ai putut sa ti-o tragi cu unul ca SPAGATON?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb