Agenţia Europeană a Medicamentului a avizat un nou tratament COVID cu anticorpi monoclonali

G.U.
Miscellanea / 26 mai 2021

Agenţia Europeană a Medicamentului a avizat un nou tratament COVID cu anticorpi monoclonali

Comitetul pentru produse medicale de uz uman din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului a avizat folosirea anticorpilor monoclonali sotrovimab pentru tratatea pacienţilor COVID care nu au nevoie de oxigen suplimentar, transmite Digi24. Tratamentul se adresează adulţilor şi adolescenţilor de peste 12 ani, potrivit unui comunicat al agenţiei.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a încheiat revizuirea unui studiu asupra folosirii anticorpilor monoclonali sotrovimab (cunoscuţi sub denumirea VIR-7831 şi GSK4182136) la pacienţii COVID, pentru a putea oferi o opinie ştiinţifică armonizată la nivel european, care să ajute în luarea unor decizii la nivel naţional privind folosirea tratamentului înainte de a primi autorizarea de punere pe piaţă.

Agenţia a concluzionat că sotrovimab poate fi folosit în tratarea adulţilor şi adolescenţilor (cu vârste de peste 12 ani şi cântărind cel puţin 40 de kilograme), care nu necesită oxigen suplimentar şi nu sunt în pericol să dezvolte o formă severă a bolii, notează sursa citată.

Cum se administrează medicamentul

Medicamentul se administrează prin turnare (picături) în venă.

Recomandările EMA vin după ce a revizuit datele, inclusiv cele calitative, privind efectele sotrovimab asupra pacienţilor adulţi din ambulatoriu cu forme uşoare de COVID, care nu au nevoie de oxigen suplimentar. O analiză provizorie a studiului arată că sotrovimab reduce riscul de spitalizare pentru mai mult de 24 de ore sau deces cu 85% faţă de pacienţii care au primit placebo: spitalizarea pentru mai mult de 24 de ore sau decesul au apărut la 1% (3 din 291) din pacienţii care au primit sotrovimab şi la 7% (21 din 292) din cei care au primit placebo.

În termeni de siguranţă, cele mai multe efecte secundare sunt uşoare sau moderate. Pot apărea reacţii în urma administrării medicamentului prin picurare în venă, inclusiv reacţii alergice, iar pacienţii trebuie monitorizaţi.

Cum acţionează tratamentul

Recomandările EMA pot fi folosite de autorităţile sanitare naţionale pentru a lua o decizie în privinţa utilizării sotrovimab înainte de a primi autorizaţie de punere pe piaţă.

Deşi evaluarea curentă a fost încheiată, o altă procedură de revizuire, care a început pe 7 mai, este încă în desfăşurare. Odată finalizată, aceasta va sta la baza emiterii autorizaţiei de punere pe piaţă la nivel european, informează Digi24.

Sotrovimab este un anticorp monoclonal (o proteină care se ataşează de o structură numită antigen) care acţionează împotriva virusului SARS-CoV-2. Sotrovimab este conceput să se ataşeze de proteina S (proteina ţepuşă) a coronavirusului, limitând capacitatea acestuia de a pătrunde în celulele corpului şi de a declanşa infecţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb