Marina iraniană a preluat rachete de croazieră cu o rază de acţiune de 1.000 km (621 mile), precum şi elicoptere de recunoaştere, a informat duminică presa de stat, în timp ce SUA acuzau Iranul de un atac cu dronă asupra unui cisterne chimice în Oceanul Indian, informează reuters.
"Racheta de croazieră Talaeiyeh are o rază de acţiune de peste 1.000 km şi este o rachetă inteligentă care poate schimba ţintele la mijlocul misiunii", a declarat presa de stat, şeful marinei iraniene, Shahram Irani, conform sursei citate.
Elicopterele de recunoaştere, dronele şi rachetele de croazieră marine se numără printre noile arme adăugate la arsenalul marinei, a spus Irani, adăugând că "toate aceste echipamente au fost proiectate şi produse de industria militară a Iranului", potrivit sursei menţionate.
Deşi analiştii militari occidentali spun că Iranul îşi exagerează uneori capacităţile, rachetele şi dronele fabricate iranian sunt un element cheie în hardware-ul militar al Teheranului, relatează sursa indicată.
Departamentul american al Apărării a declarat sâmbătă că o dronă trimisă din Iran a lovit un petrolier chimic sub pavilion liberian în Oceanul Indian, un incident care evidenţiază creşterea tensiunilor regionale şi un nou risc pentru căile maritime în urma atacului Hamas din 7 octombrie asupra Israelul şi acţiunea ulterioară a Israelului în Gaza, transmite reuters.
Iranul a negat sâmbătă acuzaţiile SUA că ar fi implicat în planificarea atacurilor din partea mişcării Houthi din Yemen, aliniată la Teheran, asupra navelor comerciale din Marea Roşie, menţionează sursa.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.12.2023, 14:17)
Dar astia in afara occidentului,
nu stiu,ca ei nu au voie sa se inarmeze ??
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.12.2023, 06:12)
Nu
3. Rachete
(mesaj trimis de Gogu suedezul în data de 26.12.2023, 12:24)
Nu sunt conștienți iranieni de consecințe.pai au putere sa se pună ca SUA și aliați. Ei nu pot face fata unui conflict cu Isaraelul