Agenţii de presă: Zelenski l-a demis pe comandantul medicilor militari

F.D.
Internaţional / 20 noiembrie 2023

Agenţii de presă: Zelenski l-a demis pe comandantul medicilor militari

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a destituit duminică pe comandantul medicilor militari şi a cerut schimbări rapide în funcţionarea sistemului sanitar al forţelor armate, relatează Reuters.

Liderul de la Kiev a făcut anunţul după o întâlnire cu ministrul apărării, Ustem Umerov, în contextul unei dezbateri a evoluţiei războiului cu Rusia, care durează de 20 de luni, în special asupra progreselor contraofensivei din sudul şi estul Ucrainei.

"La întâlnirea de astăzi cu ministrul apărării Umerov s-au stabilit priorităţile. Nu mai avem mult timp de aşteptat rezultatele. Pentru schimbările care vor urma sunt necesare acţiuni rapide", a spus Zelenski în mesajul video zilnic, transmis în fiecare seară.

Preşedintele a anunţat că a înlocuit-o pe general-maiorul Tetiana Ostaşcenko din funcţia de comandant al forţelor medicale militare. În locul acesteia a fost numit general-maiorul Anatoli Kazmirciuk, care comandase până acum o clinică militară din Kiev. "Datoria este clară, aşa cum s-a insistat de mai multe ori în societate, în special în rândul sanitarilor militari - avem nevoie de un nivel fundamental nou de asistenţă medicală pentru soldaţi", a afirmat şeful statului.

În acest sens este nevoie de garouri mai bune, digitalizare şi comunicaţii mai performante, a detaliat el.

Umerov a confirmat schimbarea într-un mesaj în aplicaţia Telegram şi a enumerat ca priorităţi digitalizarea, medicina tactică şi rotaţia efectivelor. "Experienţa eficienţei anumitor unităţi trebuie extinsă la toate forţele de apărare", a arătat ministrul.

În urmă cu o săptămână, o organizaţie de presă din Ucraina sugerase că Ostaşcenko şi alţii urmează să fie înlocuiţi după consultările cu sanitarii şi alţi responsabili cu asistenţa pentru armată.

Rapoartele militare arată că forţele ucrainene au înaintat, recuperând zone ocupate de invadatorii ruşi în sudul şi estul Ucrainei şi obţinând controlul asupra unor zone de pe malul de est al Niprului, în regiunea Herson din sud.

Într-un comentariu publicat luna aceasta, generalul Valeri Zalujnîi, comandantul armatei ucrainene, a afirmat că războiul intră într-o fază nouă, de uzură, iar Ucraina are nevoie de tehnologie mai avansată pentru a contracara forţa Rusiei.

Zelenski a repetat că înaintarea durează, însă a negat că luptele evoluează spre un blocaj şi le-a cerut partenerilor Ucrainei, în special Statelor Unite, să menţină nivelul susţinerii militare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In loc sa produca CEVA rezultate cu Marea Contraofensiva,

    cu toate super armele+banii a 30 de tari NATO,

    actorasul planetar,se ocupa cu lucruri slabe de piar mediatic 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb