Agerpres: "Ambasadorul Giles Portman încurajează companiile britanice care sunt interesate să investească în România"

T.B.
Politică / 30 ianuarie

Agerpres: "Ambasadorul Giles Portman încurajează companiile britanice care sunt interesate să investească în România"

Noul ambasador britanic la Bucureşti, Giles Portman, intenţionează să intensifice relaţiile comerciale dintre România şi Regatul Unit în timpul mandatului său, prin încurajarea companiilor britanice care sunt interesate să investească în România, potrivit unui interviu pentru Agerpres. Acesta şi-a exprimat satisfacţia că şi companiile româneşti şi-au crescut investiţiile în Regatul Unit, ''aşa că este un demers cu două sensuri''.

Totodată, ambasadorul a reamintit că regulile de intrare în Regatul Unit s-au schimbat după Brexit. Libera circulaţie a lucrătorilor, de exemplu, nu mai este aplicabilă de când Regatul Unit a părăsit UE, ceea ce înseamnă că nu mai este posibil să se călătorească cu o carte de identitate, ci va fi necesar un paşaport valabil, informează sursa menţionată. ''Cred că este important ca oamenii să fie conştienţi de aceste schimbări de după Brexit'', a subliniat Giles Portman în primul interviu acordat după începerea mandatului, transmite agerpres.

Diplomatul a explicat, de asemenea, că noile sisteme bazate pe puncte ajută autorităţile britanice să se poată orienta mai bine către profesiile în care se caută lucrători, de la sezonieri până la nivelul cel mai înalt, medici şi oameni de ştiinţă, dar deciziile se iau pe baza competenţelor, profesiilor şi capacităţilor, mai degrabă decât pe baza naţionalităţii, relatează sursa menţionată.

Potrivit ambasadorului, românii continuă să fie cetăţenii din UE cei mai dornici să lucreze şi să trăiască în Marea Britanie şi după introducerea sistemului de imigraţie bazat pe puncte, respectiv după 30 iunie 2021, datorită legăturilor care sunt deja stabilite între cele două ţări, precizează sursa indicată.

Conform agerpres, ''Relaţia noastră este destinată să devină mai caldă şi mai apropiată datorită celor 1,2 milioane de români din Marea Britanie, care sunt în creştere, aşa că vom deveni inevitabil parteneri şi prieteni mai apropiaţi datorită lor'', a declarat Giles Portman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb