Agricultorii polonezi continuă blocada la punctul de frontieră cu Ucraina

A.D.
Miscellanea / 25 noiembrie

Agricultorii polonezi continuă blocada la punctul de frontieră cu Ucraina

Agricultorii polonezi continuă azi blocada începută sâmbătă la punctul de frontieră cu Ucraina de la Medyka, împiedicând intrarea camioanelor în Polonia, informează Agerpres. Ei protestează împotriva importurilor de produse agricole ucrainene şi a acordului de liber schimb între UE şi statele din organizaţia sud-americană Mercosur.

Unele grupuri de agricultori au ales să suspende protestul până pe 10 decembrie, termenul dat ministrului agriculturii Czeslaw Siekierski pentru a le satisface revendicările, în timp ce altele au continuat blocada şi menţin punctul de trecere a frontierei închis.

"Sperăm să ajungem la soluţii constructive înainte de 10 decembrie, dar dacă ministrul ne ignoră şi vine doar să ne facă promisiuni vom bloca din nou şoseaua şi apoi vom cere discuţii cu premierul Donald Tusk", a declarat purtătorul de cuvânt al agricultorilor, în aşteptarea unei posibile suspendări a protestului în cursul zilei.

Printre principalele revendicări ale agricultorilor polonezi se numără cererea ca guvernul de la Varşovia să nu semneze acordul de liber schimb între UE şi ţările organizaţiei Mercosur. Ei consideră că acest acord ar facilita accesul produselor agricole sud-americane pe piaţa europeană, punând în pericol agricultura locală. Agricultorii sunt deja afectaţi de importurile de produse alimentare ucrainene scutite de taxe vamale şi de imposibilitatea de a respecta standardele europene.

Guvernul polonez a promis că pregăteşte o opinie negativă asupra acordului UE-Mercosur, pe care o va susţine în cadrul blocului comunitar.

Fermierii polonezi şi din alte state membre ale UE au organizat anul acesta numeroase proteste împotriva politicii agricole promovate de Bruxelles, în special împotriva restricţiilor ce le sunt impuse prin Pactul Verde european şi împotriva importurilor agricole ucrainene, pe care UE le-a scutit de taxe vamale şi de obligaţia respectării standardelor europene, pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia - şi astfel sunt comercializate pe piaţa europeană la preţuri de dumping, preţuri sub costurile producătorilor locali.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3349
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9683
Gram de aur (XAU)Gram de aur407.8725

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb