AGRICULTURĂ Producătorii au găsit o piaţă deschisă: Piaţa Victoriei

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 19 noiembrie 2020

Sursa foto: https://www.facebook.com/UniuneaSalvamTaranulRoman

Sursa foto: https://www.facebook.com/UniuneaSalvamTaranulRoman

Obişnuiţi cu frigul după ce autorităţile i-au scos afară din spaţiile închise, producătorii din domeniul agricol au decis să testeze o nouă piaţă, aceea în care se află sediul Guvernului. Câteva zeci de producători agricoli, veniţi din mai multe zone ale ţării, au participat la o manifestaţie în Piaţa Victoriei, în semn de protest faţă de decizia Guvernului de închidere a pieţelor care funcţionează în spaţii închise. Protestatarii, puţini şi relativ distanţaţi fizic, au scandat "Deschideţi pieţele!" şi "Vrem să muncim, nu să murim!" şi afişează pancarte inscripţionate cu mesajele: "Supermarketurile-n câştig, ţăranii evacuaţi în frig!", "Vrem soluţii concrete, nu ţărani evacuaţi din pieţe!", "Pieţele pentru producătorii români!", "Susţineţi ţăranii! Sprijinul tău e sămânţa acţiunii noastre", "Agricultura familială la scară mică - ţărănească". O primă victorie a fost aceea că în timpul mitingului, mai mulţi reprezentanţi ai producătorilor şi lucrătorilor agricoli au fost primiţi în Palatul Victoria pentru discuţii cu reprezentanţii Guvernului. Revendicările producătorilor şi lucrătorilor agricoli sunt: revizuirea Hotărârii de Guvern care a reglementat închiderea pieţelor, halelor agroalimentare şi târgurilor locale organizate în spaţii închise; sprijinirea urgentă şi strategică a pieţei locale şi a lanţurilor scurte alimentare în condiţii de siguranţă pentru sănătatea publică, inclusiv compensarea pierderilor suferite de ţărani şi micii producători afectaţi de închiderea pieţelor din spaţii închise, stabilite de comun acord prin consultarea cu asociaţiile de mici producători; accesul la piaţă pentru micii producători; respectarea obligaţiilor internaţionale pentru drepturile omului în sectorul agroalimentar; participarea ţăranilor şi a micilor producători la luarea deciziilor şi dialog permanent cu autorităţile la nivel central. Mitingul a fost organizat de Uniunea Salvăm Ţăranul Român, Asociaţia Eco Ruralis, Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt, Asociaţia Fermierilor Utilizatori De Automate De Lapte Crud din România, Federaţia Asociaţiilor Apicole din România - ROMAPIS, Federaţia Sindicatelor Democratice din Agricultură, Federaţia Naţională a Lucrătorilor, Federaţia Uniunea Producătorilor Agricoli şi Organizaţiilor Interprofesionale, Cooperativa Agricolă Legume de Glodeanu Sărat, Cooperativa Agricolă Roşiori de Ialomiţa, Asociaţia Femeilor din Mediul Rural Olt şi Asociaţia Legum-Ro-Fruct Sud-Vest Oltenia. Numărul celor care au participat la protest nu este cu mult mai mare decât al entităţilor organizatoare. Până la noi ordine, pieţele moderne, închise şi călduroase, rămân închise pe motiv de pandemie, iar producătorii au ocazia să-şi testeze rezistenţa fizică la tarabele din aer liber.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am revenit cumva pe timpul iobagilor când micilor producători agricoli li se spunea țărani?

    Eu cred că, mai degrabă, țărani sunt alde Iohannis, Orban, Tătaru, etc, pentru că nu au niciun fel de sensibilități umane.

    In altă ordine de idei, e clar că se dorește distrugerea micii gospodării agricole astfel încât toți să cumpere mâncare exclusiv din corporații. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb