ZIARUL BURSA

19 noiembrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

FĂRĂ SCĂPARE DIN FAŢA VALULUI SEISMIC AL DATORIILOR IIF: Pandemia a urcat datoria globală până la 363% din PIB-ul global

Călin RecheaMacroeconomie / 19 noiembrie 2020

Călin Rechea

În primele nouă luni din acest an datoria globală a crescut cu peste 15 trilioane de dolari faţă de sfârşitul anului trecut, până la circa 273 de trilioane de dolari, în timp ce economia globală a înregistrat o contracţie de peste 5 trilioane de dolari, ajungând la 75 de trilioane de dolari, conform ultimului raport Global Debt Monitor de la Institute of International Finance (IIF) (vezi graficul 1).

Evoluţia indicelui Dollar de la începutul anului curent. Sursa: Market Watch

CITIGROUP ŞI OANDA ANTICIPEAZĂ Presiuni pe dolar în 2021, ca urmare a descoperirii vaccinurilor împotriva Covid-19

A.V.Internaţional / 19 noiembrie 2020

Citigroup se aşteaptă ca dolarul american să piardă până la 20% anul viitor, dacă vaccinurile devin disponibile pe scară largă, iar investitorii nu vor mai căuta plasamente refugiu 

Moneda SUA, dolarul, va scădea cu până la 20% în 2021, în cazul în care vaccinurile împotriva Covid-19 vor apărea pe piaţă şi vor fi distribuite pe scară largă, susţinând revenirea la o viaţă normală, care va relansa creşterea economică şi comerţul global, potrivit băncii americane Citigroup Inc.

Gelu Diaconu: "Ministrul Finanţelor prezintă orice dezastru ca fiind un mare succes"

2020 - DEFICIT DE 9,1% DIN PIB ŞI CONTRACŢIE ECONOMICĂ DE 4,2% Gelu Diaconu: "Ministrul Finanţelor prezintă orice dezastru ca fiind un mare succes"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 19 noiembrie 2020

Mircea Coşea: "Toţi indicatorii macroeconomici sunt nefavorabili" 

Ţara noastră va încheia anul în curs cu un declin de 4,2% al Produsului Intern Brut (PIB) şi un deficit bugetar de 9,1% din PIB, respectiv 96 miliarde lei, a precizat, ieri, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, menţionând că, pentru anul viitor, se încearcă revenirea la un deficit de 7% din PIB. Ministrul de resort a prezentând ultima rectificare bugetară din acest an, afirmând că este făcută pentru "a ne asigura că sănătatea, asistenţa socială şi educaţia au banii necesari pentru finalul acestui an".

Conceptul corporatist de "ameninţare" existenţială (II)

Gheorghe PipereaConsultanţă juridică / 19 noiembrie 2020

Gheorghe Piperea

Monopolul google (şi al celorlalte corporaţii Big Tech) nu se exercită pe o piaţă a produselor sau a serviciilor. Google vinde (alături, şi nu în competiţie cu celelalte corporaţii Big Tech) estimări comportamentale sau chiar certitudini. Google ştie absolut orice ai făcut în ultimii 15 ani, de când eşti pe internet şi ţi-ai lipit smartphone-ul de palmă (sau ear-phone-urile de tâmple), şi ştie cu o precizie terifiantă ce vei achiziţiona mâine, peste o săptămână sau de Crăciun.

Virgil Popescu

VIN BANII PENTRU MĂSURA 1 Finanţarea IMM-urilor din fondurile europene intră în linie dreaptă

George MarinescuFonduri Europene / 19 noiembrie 2020

3000 de solicitanţi ai sprijinului financiar de 2000 de euro pe măsura 1 din OUG 130/2020 şi OUG 174/2020 vor primi în următoarele zile sumele respective necesare plăţii chiriilor sau utilităţilor, a anunţat, ieri, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, cu prilejul conferinţei de presă în care a prezentat bilanţul activităţii primului an de mandat.

sursa foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

CALIFICARE LA CAMPIONATUL EUROPEAN Tineret, mândria ţării

Octavian DanSport / 19 noiembrie 2020

Într-o mare de eşecuri fotbalistice, echipa naţională de tineret a reuşit să scoată la lumină două insule de speranţă. A doua calificare consecutivă la turneul final al Campionatului European reprezintă o performanţă demnă de a fi salutată.

Romgaz, investiţii în toate sectoarele domeniului energetic

Romgaz, investiţii în toate sectoarele domeniului energetic

G.M.Companii / 19 noiembrie 2020

Ţara noastră devine un jucător pe piaţa internaţională a gazelor naturale, în contextul în care în această iarnă vom importa mai puţine gaze naturale decât iarna trecută şi vom face pentru prima dată export, a afirmat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o ieri cu ocazia prezentării bilanţului la un an de mandat.

BRK demarează plasamentul privat pentru Star Residence Invest, la începutul săptămânii viitoare

PRIMUL REIT CARE VA FI LISTAT LA BVB BRK demarează plasamentul privat pentru Star Residence Invest, la începutul săptămânii viitoare

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 19 noiembrie 2020

Compania îşi propune să acorde diviedende semestriale în cuantum de 75-90% din profit Gheorghe Iaciu, Impact Contractor&Developer: "Scopul este de a atrage capital românesc pentru achiziţionarea de apartamente spre a fi închiriate" Grigore Chiş, BRK Financial Group: "De câte ori vom găsi un proiect interesant vom veni către investitori cu propuneri" 

BRK Financial Group va demara, la începutul săptămânii viitoare, plasamentul privat pentru Star Residence Invest, companie de tip REIT (Real Estate Investment Trust) care va fi listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ne-a spus Grigore Chiş, director de operaţiuni al brokerului din Cluj, care deţine REIT CAPITAL, societatea ce va administra Star Residence.

Sursa foto: https://www.facebook.com/UniuneaSalvamTaranulRoman

AGRICULTURĂ Producătorii au găsit o piaţă deschisă: Piaţa Victoriei

O.D.Companii / 19 noiembrie 2020

Obişnuiţi cu frigul după ce autorităţile i-au scos afară din spaţiile închise, producătorii din domeniul agricol au decis să testeze o nouă piaţă, aceea în care se află sediul Guvernului. Câteva zeci de producători agricoli, veniţi din mai multe zone ale ţării, au participat la o manifestaţie în Piaţa Victoriei, în semn de protest faţă de decizia Guvernului de închidere a pieţelor care funcţionează în spaţii închise.

Florentina Grigore are peste 20 de ani de experienţă în contabilitate, fiscalitate şi business planning, iar în prezent conduce echipa de contabilitate a RSM. Recent, a preluat şi coordonarea eforturilor de digitalizare şi automatizare ale companiei.

SUPLIMENT RSM Digitalizarea: o necesitate a noii economii româneşti

Florentina Grigore, Partner Accounting Services, RSMMiscellanea / 19 noiembrie 2020

Digitalizarea şi inovaţia reprezintă o componentă importantă a strategiei RSM de câţiva ani deja; am investit în ele în 2020 şi vom continua să o facem şi în 2021, iar focusul nostru va fi pus pe procesele de lucru interne şi pe experienţa clienţilor noştri. Înainte de 2020, digitalizarea promitea numeroase oportunităţi şi beneficii: de la optimizări de procese, la creşteri ale productivităţii şi reduceri de costuri.

Doina Georgescu

SUPLIMENT RSM RSM - peste 25 de ani de business în România

Doina Georgescu, TAX Partner, RSMMiscellanea / 19 noiembrie 2020

RSM a fost fondată acum 26 de ani, ca o afacere de familie. România îşi începea tranziţia către economia liberă, iar micile întreprinderi apăreau şi se dezvoltau într-un ritm rapid; serviciile de contabilitate şi consultanţă erau o nevoie emergentă, dar concretă a pieţei, iar noi am transformat-o în obiectul nostru principal de activitate.

Inovaţia face parte din business

SUPLIMENT RSM Inovaţia face parte din business

Andreea Niţoi, Brand & Innovation Manager, RSMMiscellanea / 19 noiembrie 2020

Nu poţi să vorbeşti despre business fără să vorbeşti despre inovaţie; deşi aparent este o preocupare care a devenit populară în ultimii zece ani, inovaţia face parte (sau ar trebui să facă) din ADN-ul oricărei afaceri

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 19 Noiembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 19 Noiembrie 2020

Macroeconomie / 19 noiembrie 2020

Producţia industrială din SUA şi-a temperat scăderea anuală în octombrie 2020, până la 5,4%, de la 7,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,1%, după un declin de 0,4% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare...

Noaptea Europeană a Cercetătorilor

O.D.Miscellanea / 19 noiembrie 2020

Mediul on-line oferă cu generozitate spaţiu de exprimare pentru toată lumea, diminuând din efectele neplăcute ale izolării. Evenimentul Noaptea Cercetătorilor se va desfăşura şi va fi transmis în mediul on-line, sub formă de filme cu tematică...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo