Agroland Business System vizează un profit net de 11,1 milioane de lei în 2023

D.T.
Piaţa de Capital / 30 martie 2023

Agroland Business System vizează un profit net de 11,1 milioane de lei în 2023

Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, vizează pentru anul 2023, la nivel consolidat, vânzări nete în valoare de 329,7 milioane de lei, o creştere de 17% faţă de rezultatul obţinut în 2022, şi un profit net de 11,1 milioane de lei, o majorare de 237% în comparaţie cu cel înregistrat în anul precedent, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, pentru acest an, Agroland Business System vizează dezvoltarea reţelei de magazine Agroland. Astfel, compania are în plan ca pe parcursul acestui an să deschidă patru noi magazine MEGA, care să genereze o creştere a cifrei de afaceri cu 50% în comparaţie cu cea obţinută de acestea în 2022, an în care şi-a atins obiectivul de a dubla cifra de afaceri a magazinelor MEGA comparativ cu 2021. De asemenea, compania are în plan să deschidă şi alte 10 noi magazine tradiţionale Agroland.

"După un 2022 plin de provocări pentru compania noastră, ne aşteptăm ca 2023 să reprezinte un an de stabilizare. În ciuda creşterii cheltuielilor şi a presiunii pe marjele produselor, în 2022 am realizat mai multe investiţii la nivelul tuturor liniilor de business, cu scopul de a consolida modelul nostru de afaceri integrat şi de a reechilibra structura veniturilor pe parcursul unui an. Aceste proiecte, incluzând fabricile de furaje din Caransebeş şi Işalniţa, creşterea capacităţii de producţie a Avicola Mihăileşti, precum şi producţia de ouă lichide tot la Mihăileşti, care au fost operaţionalizate în prima parte a anului 2023, vor produce venituri însemnate, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra marjelor. Pentru acest an nu avem bugetate investiţii majore, dar, la fel ca în trecut, vom profita de fiecare oportunitate care va apărea, astfel încât să generăm valoare adăugată clienţilor şi investitorilor Agroland. În ceea ce priveşte veniturile şi cheltuielile pentru 2023, estimările noastre sunt prudente şi au în vedere atenuarea creşterilor de preţuri, care să ofere o predictibilitate mai mare pe parcursul acestui an", a declarat Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System.

În ceea ce priveşte Agroland Agribusiness, subsidiara Agroland Business System specializată în vânzarea de inputuri agricole, aceasta estimează pentru 2023 vânzări nete în valoare de 81,8 milioane de lei, în creştere cu 29% în comparaţie cu anul 2022, şi un profit net de 3,2 milioane de lei, +36% faţă de anul anterior, conform sursei citate.

"Anul trecut a reprezentat pentru noi trecerea la un nivel superior, manifestată prin creşterea organică şi diversificarea surselor de venit tradiţionale, toate acestea în ciuda unui context dificil, în care am gestionat situaţii cu care nu ne mai confruntasem până la acel moment. Pentru 2023, ne propunem menţinerea trendului ascendent al rezultatelor noastre, prin dezvoltarea în continuare a liniei de produse proprii, astfel încât să le putem oferi clienţilor alternative calitative la opţiunile existente deja pe piaţă pentru a creşte gradul de fidelizare. De asemenea, intenţionăm să ne mărim echipele departamentelor de Vânzări şi Trading, prin atragerea de profesionişti care să continue dezvoltarea companiei. Rămânem dedicaţi principiilor noastre de a oferi clienţilor consultanţă pe toate liniile de business, astfel încât să le furnizăm produse de calitate la preţuri competitive", a afirmat Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness.

Agroland Business System a înregistrat în 2022 venituri consolidate de 305,1 milioane de lei, o creştere cu 31% faţă de 2021, şi un profit net de 3,3 milioane de lei, o scădere de 62% comparativ cu anul anterior. La nivelul Agroland Agribusiness, veniturile din exploatare s-au ridicat în 2022 la 63,5 milioane de lei, o majorare cu 97%, în timp ce rezultatul net a fost de 2,3 milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de anul 2021, se mai precizează în comunicat.

Agroland Business System este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG, având o capitalizare de piaţă de 102 milioane de lei. De asemenea, acţiunile Agroland Agribusiness sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 15 iunie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AAB. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de 30 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Viseaza ar fi mai potrivit

    1. :))

    dupa zeci de balbe in rapoartele precedente,acum au pus pe site la Raport audit raportul de la AAB si in continuare situatiile financiare de la AG :D

    auditor e acelasi la ambele,au pus si ei ce s-a nimerit 

    astea nu sunt simple greseli,arata cat de tare le pasa de actionari 

    ia sa vedem daca publica o erata pe BVB=oameni buni,intrati ca am pus si raportul nostru de audit,nu pe al altora din curtea vecina!

    mai e si varianta ca auditorul Expert Ignea incurca firmele intre ele sau lucreaza cu materialul clientului,atat dai atat scriu 

    În scopul acordării drepturilor rezultate din prezentul

    Plan, membrii Consiliului de Administrație primesc 

    dreptul de a achiziționa fiecare câte 1,5 milioane de 

    acțiuni ale Societății la prețul de închidere din data de 

    03.01.2023, respectiv 1,058 lei / acțiune sau, la libera 

    alegere, să primească diferențadintre prețul de 1,058 

    lei / acțiune și prețul de închidere din data 

    corespunzătoare zilei în care depune notificarea de 

    exercitare a Opțiunii înmulțită cu 1,5 milioane de 

    acțiuni. 

    3. Condițiile acordării 

    Opțiunii 

    Persoan ele eligibile primesc dreptul de a achiziționa 

    acțiuni în limita prevăzută mai sus dacă societatea în 

    perioada mandatului, respectiv între 01.01.2023 și 

    31.12.2025 a înregistrat profit net. 

    Intenția de a exercita Opțiunea asupra acțiunilor sau 

    de renunțare la Opțiune va fi notificată în scris 

    Societății exclusiv oricând în perioada 01.01.2026-

    01.01.2028. 

    1. Ce smecheri sunt astia!Ce SOP isi trag!Adica daca isi revine cat de cat actiunea si creste cu 1 leu fata de 1,05 ei pot primi diferenta asta de 1 leu inmultit cu 1,5 milioane actiuni fiecare.Adica la 2,05 care e sub bine fata de cat au sustinut actionarii la majorare ei iau 4,5 milioane lei cel putin.Daca se face 3,05 ei iau 2 lei de caciula ori 1,5 milioane actiuni deci 3 milioane lei ori 3 oameni 9 milioane din banii adusi de actionari!

      Conditia e sa aiba profit net,nu conteaa ca e 1,2 milioane ca in 2022.Daca o tin tot asa si iar e piata foarte optimista inseamna ca iau mai mult decat profiturile! 

      Daca le dadea in total 1% din actiuni si inca gratis venea sub 1 milion de lei pentru toti!Au zis ca-s smecheri si nu bserva fraierii ca ei o sa ia mult mai mult chipurile cu bani(desi nu trebuie ca scrie ca pot lua doar diferenta,sa nu se oboseasca sa aloce numerar si apoi sa gaseasca cui sa le vanda in piata)

      Astia da antreprenori,au venit pe bursa sa ia banii intai zicand ca-s pentru societate dar de fapt fiind pentru ei.Daca o sa creasca peste 1,05 actiunea dupa cum se vede o sa beneficieze ei,pentru toti ceilalti actionari o sa ramana 'vizeaza'. 

      daca tu crezi ca cei cu sop vor castiga prea mult cand cotatia ajunte la 2 sau 3 lei atunci cumpara si tu acum la 1 lei si vonzi cand e 2 sau 3 lei, castigi ca si ei

      bineinteles, daca crezi in calculele tale, nu te opreste nimeni sa castigi

      atunci vedem daca postezi adevaruri sau faci doar barfe de hater pe aici  

      tu pricepi ce a scris foarte bine?ca aia castiga nemeritat daca ajunge actiunea acolo unde au participat actionarii la majorare si au facut asta ca sa castige si ei ceva nu ca sa-si dea astia banii lor,cu din astia ca tine nu e de mirare ca isi permit orice,auzi sa se premieze fiindca profitul e de doi lei iar mai toti actionarii au pierdut bani

    pai ce mare chestie sa faci profit? chiar daca nu ai, ne-a invatat NRF cum se procedeaza: declari profit pe anul asta si stergi din profiturile declarate in anii anteriori, in contul de "rezultat reportat"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb