Agroland îşi extinde reţeaua de magazine MEGA la 24 de unităţi în urma unei investiţii de 650.000 de lei

T.B.
Piaţa de Capital / 15 decembrie 2023

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, anunţă extinderea reţelei Agroland MEGA la 24 de unităţi la nivel naţional prin deschiderea unui nou magazin situat în Dumbrăviţa, judeţul Timiş, se arată într-un comunicat al Agroland, remis redacţiei.

Potrivit sursei menţionate, "Modelul nostru integrat de business, de la sămânţă la raft, presupune investiţii complementare în segmentul de producţie şi în cel de retail. Pe fondul oportunităţilor apărute în piaţă, în ultimul an, ne-am axat în principal pe dezvoltarea şi diversificarea capacităţii de producţie pe diferite verticale, cu scopul de a reduce sezonalitatea veniturilor companiei. Cu toate acestea, reţeaua de magazine Agroland rămâne pentru noi o ancoră şi punctul de desfacere pentru majoritatea produselor realizate în fabricile deţinute de Agroland Business System, astfel că este nevoie de o amprentă geografică extinsă care să preia acest volum în creştere. De asemenea, produsele realizate în fabricile noastre care sunt vândute în magazinele Agroland generează o marjă mult îmbunătăţită, existând un control sporit asupra preţului, ceea ce este un avantaj major în perioada de incertitudine pe care o traversăm. În acest sens, rămânând fideli viziunii noastre, am început să producem şi hrană pentru animale de companie într-o fabrică din judeţul Covasna şi plănuim să extindem puternic această gamă în perioada următoare", a declarat Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System.

Noul magazin MEGA Dumbrăviţa este a cincea unitate MEGA deschisă în acest an, fiind al doilea magazin din proximitatea Timişoarei, după MEGA Moşniţa. MEGA Dumbrăviţa a presupus o investiţie de 650.000 de lei, sumă care nu include stocurile de marfă. Acesta are o suprafaţă de peste 200 mp, cu o gamă de peste 3.000 de produse, transmite sursa indicată. Conducerea companiei estimează pentru acest magazin vânzări de peste 3,5 milioane de lei pentru anul 2024, cu un trafic mediu zilnic de aproximativ 250 de persoane, potrivit comunicatului.

Agroland Business System a înregistrat în primele nouă luni din 2023, la nivel consolidat, venituri din exploatare de 250,2 milioane de lei, în scădere cu 2% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, şi un profit net de 4,9 milioane de lei, o majorare cu 38% faţă de perioada comparabilă a anului trecut, informează sursa citată.

Agroland Business System este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb