Ajay Banga este noul preşedinte al Băncii Mondiale

A.F.
Internaţional / 4 mai 2023

Ajay Banga este noul preşedinte al Băncii Mondiale

Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale l-a ales ieri în funcţia de preşedinte pe fostul director general al Mastercard, Ajay Banga, pentru un mandat de cinci ani, însărcinând un expert în finanţe şi dezvoltare născut în India să modernizeze instituţia financiară, pentru a aborda schimbările climatice şi alte crize globale, transmite Reuters.

Ajay Banga, în vârstă de 63 de ani, a fost nominalizat pentru această funcţie de către preşedintele american Joe Biden, la sfârşitul lunii februarie, şi a fost singurul candidat pentru a-l înlocui pe şeful Băncii Mondiale David Malpass, economist şi fost oficial al Trezoreriei SUA, care a servit în administraţia Trump.

Banga îşi va prelua noul loc de muncă pe 2 iunie.

Alegerea au avut loc după ce membrii consiliului Băncii Mondiale l-au intervievat pe Ajay Banga timp de patru ore, luni. Ultima zi a lui Malpass la bancă va fi 1 iunie.

Decizia a venit prin votul a 24 dintre membrii consiliului de administraţie, Rusia abţinându-se, în locul procesului obişnuit bazat pe consens.

Joe Biden l-a felicitat pe Banga pentru "aprobarea răsunătoare" de a conduce Banca Mondială, pe care a descris-o drept "una dintre cele mai esenţiale instituţii ale umanităţii pentru reducerea sărăciei şi extinderea prosperităţii pe tot globul".

"Ajay Banga va fi un lider transformator, aducând expertiză, experienţă şi inovaţie în funcţia de preşedinte al Băncii Mondiale. El va ajuta la conducerea instituţiei pe măsură ce evoluează şi se extinde pentru a aborda provocările globale care îi afectează direct misiunea de bază de reducere a sărăciei - inclusiv schimbările climatice", a spus Joe Biden.

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că Banga are abilităţile potrivite de conducere şi management pentru acest post şi va juca un rol esenţial în promovarea reformelor suplimentare, inclusiv prin crearea de parteneriate între sectorul public şi privat şi grupuri nonprofit.

"Ajay Banga înţelege că provocările cu care ne confruntăm, de la combaterea schimbărilor climatice, pandemiilor şi fragilităţii până la eliminarea sărăciei extreme şi promovarea prosperităţii comune, sunt profund întrepătrunse. El a construit efectiv o coaliţie globală largă în jurul viziunii sale pentru bancă", a spus aceasta.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. auzi "vrajeala" Joe Biden l-a felicitat pe Banga pentru "aprobarea răsunătoare" de a conduce Banca Mondială!

    de la infintare globalisti sau inteles ca la conducerea Banci Mondiale sa decida americani iar la FMI europeni 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb