AkzoNobel vinde productia de materiale izolante din Romania

D.R.
Companii / 5 iulie 2023

AkzoNobel vinde productia de materiale izolante din Romania

AkzoNobel a semnat un acord de vânzare a activităţilor sale de producţie de materiale izolante XPS (polistiren extrudat) din România către HIRSCH Porozell S.R.L, informează un comunicat de presă al Akzo Nobel, remis astăzi.

Unitatea de producţie XPS a devenit parte a AkzoNobel în urma achiziţiei Fabryo în octombrie 2018. Tranzacţia, care include instalaţia de producţie XPS din Tunari, împreună cu 22 de profesionişti în domeniul producţiei şi tehnic, este programată să se încheie în al doilea trimestru al anului 2023.

HIRSCH este unul din liderii în domeniul materialelor izolante EPS (polistiren expandat) de înaltă calitate, în Europa Centrală şi de Est. Prin această achiziţie, HIRSCH dobândeşte tehnologia complementară în XPS.

În prezent, produsele XPS sunt vândute sub marca APLA a AkzoNobel. Prin această cesiune , AkzoNobel va putea să îşi raţionalizeze amprenta către un singur loc de producţie în România şi să continue să ofere produsele XPS sub marca APLA.

"AkzoNobel doreşte să se concentreze pe domeniul său cheie de expertiză. Cu excepţia României, AkzoNobel nu are alte fabrici de XPS. Aşadar, pentru XPS, strategia AkzoNobel este de a construi parteneriate de producţie la comandă cu jucători puternici precum HIRSCH Porozell şi de a se concentra pe branding şi pe partea de comercializare", a declarat Alexandra Chirica, Country Commercial Director al AkzoNobel România.

"Această achiziţie în România este o oportunitate unică pentru noi de a intra în producţia de XPS şi serveşte ca punct de plecare pentru a creşte afacerea XPS în cadrul grupului nostru de companii", spune Harald Kogler, CEO al HIRSCH Servo.

"Ne extindem producţia existentă de izolaţii EPS pentru a include plăcile de izolaţie XPS, care sunt utilizate în special în zonele cu presiune şi umiditate extreme, cum ar fi în izolarea pereţilor subsolului sau în izolarea acoperişurilor plate. Odată cu achiziţia acestei unităţi de producţie de lângă Bucureşti, avem acum cinci unităţi de producţie de izolaţii în România (Cluj, Timişoara, Sfântu Gheorghe, Bragadiru şi Tunari în zona Bucureşti) şi câştigăm angajaţi cu înaltă calificare", a adăugat Marius Schweitzer, Managing Director HIRSCH Porozell S.R.L.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb