Al doilea satelit romanesc construit de elevi va fi lansat de la Space X

T.B.
Miscellanea / 11 octombrie 2023

Al doilea satelit romanesc construit de elevi va fi lansat de la Space X

Cinci elevi de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti trimit pe orbită al doilea satelit din seria Romanian Orbital Mission, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

ROM-3, a doua realizare a echipei RomSpace, se află în procedurile finale, potrivit comunicatului.

Testele mecanice şi electrice au fost trecute cu succes în laboratoarele companiei Alba Orbital din Glasgow, Regatul Unit, transmite sursa citată. Picosatelitul, botezat Space Starling, este gata de zbor şi urmează să fie instalat pe rachetă în luna octombrie, se mai arată în comunicat.

"ROM-3 duce la bord întrebările noastre şi, după ce va ajunge în spaţiu, aşteptăm să ne transmită răspunsurile. Cu fiecare satelit pe care-l trimitem pe orbită înţelegem mai bine tehnologia aerospaţială şi limitele pe care trebuie să le depăşim", a declarat Filip Buşcu, liderul echipei, informează sursa menţionată.

ROM-3 e un paralelipiped dreptunghic cu dimensiunile 5x5x10 centimetri, o versiune mai mare a predecesorului său, ROM-2 şi totodată este echipat cu o tehnologie mai avansată, complexă, care include şi o cameră de 5 megapixeli, arată datele comunicatului.

Misiunea acestuia este să culeagă date din spaţiu despre scoarţa terestră, iar recepţia acestor date se va face prin reţeaua internaţională de radioamatori, menţionează sursa citată. Lansarea satelitului este programată în luna noiembrie, la Vandenberg, California, cu o rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX, potrivit documentului menţionat.

"Proiectul acestor copii este o performanţă excepţională, pe care avem datoria să o celebrăm şi să o susţinem pentru viitor. Astfel de copii şi realizările lor ne oferă speranţa că generaţiile viitoare vor împlini pentru România ceea ce noi doar am îndrăznit să visăm. M-am bucurat să putem sprijini viziunea, efortul şi determinarea lor", a declarat Dragoş Damian, CEO Terapia - partener al proiectului ROM 3, menţionează sursa precizată.

Satelitul va orbita în jurul Pământului la o altitudine de 550 km, cu o viteză de 28.000 km/oră, va ocoli planeta de 15 ori la fiecare 24 de ore, va trece peste România de două ori pe zi şi va transmite pe frecvenţa de 436,235 MHz, sub indicativul YP3R, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb